Indiska köket
Guider

De bästa indiska restaurangerna i Stockholm

01/02/2022
4 minuter

Efter lång tid med isolering och restriktioner är vi nog inte ensamma om att vara socialt utsvultna. Att kombinera en smakupplevelse med kvalitetshäng tillsammans med vänner eller kärleken är ju också den perfekta aktiviteten alla dagar i veckan. Vi har därför sammanställt en lista med, enligt vår goda smak, de absolut bästa restaurangerna i Stockholm från det indiska köket. Enjoy!

Shere Khan

Du har säkert hört uttrycket “medan andra äter för att leva, så lever bengalerna för att äta”. Om inte så har du det nu. Restaurang Shere Khan har sina rötter i Bangladesh och genom deras hemlagade mat hyllar de landets rika gastronomiska kultur. Deras meny består av klassiska rätter med välutvecklade vegetariska och veganska alternativ. Med imponerande gästomdömen beskrivs restaurangen av många som "Bengalisk husmanskost i hjärtat av Stockholm!" - och vi kan inte annat än att hålla med.

Boka bord på Shere Khan

Gossip Vasastan

Du kom aldrig iväg till Dhaka i Bangladesh? Satsa på det näst bästa och ta en tur till Gossip Vasastan. Restaurangen kan sedan 2018 stoltsera med en KRAV-certifiering vilket innebär att största delen av deras produkter är ekologiska samt ett 100% ekologiskt vinsortiment. På Gossip Vasastan kan du äta rustika street food curryrätter och friterade snacks med dippsåser som får de flesta besökare att återvända igen, igen och igen

Boka bord på Gossip 

Razmoni

Varför ändra ett fungerande koncept? Restaurang Razmoni är av mer klassisk karaktär och har funnits sedan 1996. Trist och gammalt tänker du? Inte alls! Deras långa erfarenhet har resulterat i en välutvecklad meny baserad på de bästa råvarorna. När du kliver in genom dörren möts du av indiskinspirerad interiör i mörka färger. Om du är sugen på riktigt bra indisk mat, stora portioner och en murr-mysig atmosfär så är Razmoni rätt ställe för dig.

Boka bord på Razmoni

Holy cow

Den lilla restaurangen med det stora hjärtat. Holy Cow, som finns på Söder och numera även i Vasastan, är en pärla som bara inte får missas. Den nya lokalen i Vasastan är modernt inredd och en perfekt oas för kompisgänget eller familjen. En snabb titt på menyn får det att vattnas i munnen och de vegetariska samt veganska rätterna är vällagade och brister inte i kreativitet. Vi säger “Holy Cow”!

Boka bord på Holy Cow

Masala Masala

Masala, som är namnet för den kryddblandning som används i det indiska köket, får en djupare innebörd om du testat chicken tikka butter masala hos Masala Masala. Kan det kanske vara den bästa bland indiska restauranger i stan? Du kan hitta Masala Masala på tre ställen i Stockholm; Odenplan, Hornsgatan och Hötorget. Lokalerna är relativt enkla men erbjuder en trevlig miljö med en service i världsklass av restaurangens personal. Förutom ett brett utbud av olika rätter finns också glutenfria alternativ.

Boka bord på Masala Masala

Sultan

Kocken på Sultan, som även är ägaren av restaurangen, har stenkoll på hur äkta indisk mat ska smaka. Här kan du välja och vraka bland en uppsjö av olika prisbelönta rätter som enbart innehåller certifierade ekologiska kryddor och färska ingredienser. På menyn hittar du rätter från olika delar av Indien så valmöjligheterna är stora!

Boka bord på Sultan

Khushi Folkungagatan

Mitt på Söder ligger den lilla kvarterskrogen Khushi. Restaurangen kanske inte gör mycket väsen av sig men smaka maten och du är fast. Med ett perfekt läge nära till Hornstull är detta det ultimata mat-stoppet före eller efter ett biobesök eller under lunchtid. Priserna är mer än rimliga vilket inte skadar samtidigt som maten håller toppenkvalitet. Vad mer kan man önska?

Boka bord på Khushi

Cumin Club

Cumin Club hittas på Södermannagatan och på Luntmakargatan och drivs av Abid Khan och hans fru. Khan tror på att mat ska vara autentiskt och naturligt, därför gör han alla kryddorna själv från grunden vilket resulterar i unika smaker som bara kan upplevas på Cumin Club. Ingen mat innehåller heller gluten eller laktos, förutom yoghurt, vilket gör restaurangen till ett självklart val för de som har känsliga mjöl- och mjölkmagar.

Boka bord på Cumin Club

Namaskaar

Visst är det härligt med klassiska indiska smaker men ibland kan det behövas något annorlunda - enter Namaskaar. En nyfikenhet på nya och spännande smakkombinationer gör Namaskaars meny förvånansvärt uppfriskande och modern. Deras mat, som också prisas som en av de bästa i Stockholm, gör en resa till Hammarby Sjöstad väl värd även fast maten är lite dyrare än snittet.

Boka bord på Namaskaar

Mowglis kök

Bara namnet gör att vi vill besöka Mowglis kök. Restaurangen, som ligger ett stenkast från Observatorielunden vid Odenplan, erbjuder Bengalisk street food med en modern twist som är en fröjd för både ögon och smaklökar. Den mysiga atmosfären och den smakrika maten gör att restaurangen är ett populärt häng, såsom systerkrogen Shere Khan, så se till att vara ute i god tid om du vill ha bord.

Boka bord på Mowglis kök

Click to share
Copy the link