Alegria Tapas
Guider

De bästa tapasrestaurangerna i Stockholm

09/02/2022
5 minuter

Tapas, smårätterna vi inte får nog av! I vår guide till de bästa tapasrestaurangerna i Stockholm hittar ni inte bara spanska klassiker utan smaker från världens alla hörn. Gör dig redo att frossa i patatas bravas och svalka strupen med sangria, eller besök en brasiliansk pärla för en unik smakupplevelse. 

STHLM tapas Vasastan

STHLM tapas serverar tapas från hela världen. På bordet samsas Toast Skagen med asiatiska smårätter och varje tugga gör oss nyfikna på nästa rätt. Även dryckeslistan är ett urval av kockarnas favoriter från världens alla hörn men det spanska bubblet Cava står i fokus. Här kan ni fylla glaset med Cava i olika färger och prisklasser. Restaurangen är avslappnad och trivselfaktorn hög. STHLM tapas är perfekt för kompisgäng eller familjehäng där smakerna går isär - menyn är fylld av härligheter från både mark, hav och hagar. Konceptet är enkelt - stäng av mobilen, drick cava och ha kul! 

Boka bord på STHLM tapas

Xarcuteria

Ge dig själv en déjà vu från din resa i Madrid eller Barcelona med ett besök hos Xarcuteria. Här delar ni på maten och beställer in rätter vartefter. Gamla klassiker varvas med moderna fusiontapas och chansen är stor att ni kommer beställa in fler av samma rätt redan efter första tuggan. Vinhyllorna är fulla och tapasen paras med spanska och italienska droppar. Med fler än 50 viner på glas kan ni prova er fram till er perfekta vin- och tapasmatch. Restaurangen är liten och stämningen varm och avslappnad. Tapasrätterna levererar både smak och finess med fina uppläggningar. Xarcuteria är ett ultimat krypin för att fly vinterkylan. 

Boka bord på Xarcuteria

La Tonteria

Om du inte ätit tapas på La Tonteria än så är det hög tid att göra det nu. Mitt på Norrmalm ligger den vackert inredda restaurangen där antika inslag i grönt och andra färgglada detaljer ger den enkla lokalen en stor dos personlighet. Maten består av spanska specialiteter såsom bläckfisk, räkor och iberico samt ett brett urval av ost och chark. Titta förbi på en after work och njut av cava och tapas eller satsa på chark och drinkar mitt i veckan. Vad du än må vara sugen på i tapasväg så kan La Tonteria hjälpa dig att stilla ditt begär.

Boka bord på La Tonteria

AQUI Tapas & Bar

Håll i hatten om du nu har någon för på AQUI Tapas & Bar är det full fart och fläkt. Att besöka denna tapasbar känns som att kliva rakt in i en genuin spansk bodega med uppsluppen atmosfär och ljudvolym därtill. Menyn består mestadels av klassiska tapas som byts ut med jämna mellanrum men innehåller också ett par överraskande inslag såsom grillat lammhjärta på spett. Personalen är festlig och skojfrisk vilket bjuder in till en glädjefull kväll, men om du är ute efter lugn och ro är det nog bättre att välja ett annat alternativ.

Boka bord på AQUI Tapasbar

Alegria tapasbar

Glädjens tapas! För “glädje” är precis vad Alegria betyder vilket även är restaurangens genomgående tema. Här erbjuds obegränsade val av olika tapaskombinationer; välj bland de många färdigkomponerade rätterna eller skapa egna konstellationer. Råvarorna som används hos Alegria är i stor utsträckning ekologiska och närproducerade då grönt och hållbart är en stor del av deras filosofi. Hit kan du gå och varva ner efter jobbet eller boka bord för en riktig smakupplevelse. Alegria tapasbar välkomnar dig med öppen famn och exemplarisk mat.

Boka bord på Alegria

Caliente Tapas bar

Caliente Tapasbar är en av Stockholms första tapasrestauranger och har idag öppnat dörrarna till fem olika krogar i Stockholm. Hos Caliente är det spanska tapas som gäller rakt igenom och dryckeslistan består även den av spanska droppar i form av kall öl och läskande sangria. Menyn är lång och här går ingen tapasälskare hungrig länge. För den som har svårt att välja bland alla läckerheter så erbjuds en prisvärd avsmakningsmeny med kockens favoriter från det spanska köket!

Boka bord på Caliente

Mondo tapas

Mondo tapas & cocktailbar är ett mysigt krypin med en varm och stämningsfull atmosfär. Menyn består av en kombination av 30 olika tapas- och smårätter med inspiration från Spanien, Latinamerika, Mexiko och Medelhavsområdet. De erbjuder även sina gäster en avsmakningsmeny om du ingår i ett större sällskap där du kan testa varma och kalla alternativ, allt från kött och skaldjur till vegetariska tapas. Baren serverar spanska drycker och är värd ett besök bara för de färgsprakande spanska drinkarna. 

Boka bord på Mondo tapas

Boteco Da Silvania

Välkommen till Brasilien! Du läste rätt, att kliva in på Boteco Da Silvania är som att besöka någons mammas vardagsrum i Brasilien. Med lekfull och färgstark inredning och den sprudlande ägaren Silvania Sjöblom som möter oss i dörren är restaurangen en fullkomlig fullträff. Som om inte det vore nog är maten utsökt, på menyn finns både små tapasrätter och rejäla huvudrätter och inte snålas det heller med portionerna. Beställ dina favorittapas och varva maten med husets drink Caipirinha. Du hittar oss numera på Boteco Da Silvania.

Boka bord på Boteco Da Silvania

Sangria Tapas Bar

Sangria Tapas Bar kan bara inte slå fel. Restaurangen som har hela 75 sittplatser inomhus samt 60 utomhus ligger vid Vanadisplan på Sankt Eriksgatan och är för sin storlek förvånansvärt mysig. Förutom traditionella matplatser har de även en lounge med soffor och fåtöljer för den som vill sitta lite mer avslappnat och smutta på en Sangria. Som namnet även påvisar är de proffs på Sangria då de erbjuder egenkomponerad sådan baserad på antingen rött, vitt, eller rosévin. Proffs verkar de också vara på service då många gäster lovordar de anställda och deras bemötande och vi kan inte annat än att hålla med.

Boka bord på Sangria Tapasbar

Spana också in vår guide med mysiga vinbarer i Stockholm 

Click to share
Copy the link