Restaurang Waipo
Guider

En guide till de bästa Kinakrogarna i Stockholm

09/02/2022
5 minuter

Är ris din basföda? Äter du dumplings till frukost? Dränker du allt i soja? Well, keep on reading. Du behöver dock inte vara en slav av det kinesiska köket för att uppskatta landets matkultur. Kinesisk mat är lätt att älska, grunden består oftast huvudsakligen av ris med stekta grönsaker där kryddorna kan variera. Fräscha matkombinationer gör att rätterna ofta balanserar varandra väl såsom ingefära och tofu och självklart ska alltid en kopp te finnas med i bilden. 

Kinesiska restauranger finns det gott om i vår huvudstad. Kanske är du en fantast av det autentiska kinesiska köket där smakerna tar dig direkt till Asiens olika hörn eller så uppskattar du helt enkelt blandningen av kinesisk och svensk kultur och vill ha lite av båda. Oberoende vad dina smaklökar är ute efter - we've got you!  Fortsätt läsa för en lista på de bästa kinesiska restaurangerna i Stockholm.

Mooncake

Kinesisk fine dining Kungsholmen

Med ett namn som kommer från den klassiska månkakan som äts i Kina i samband med månfestivalen är denna restaurang allt annat än klassisk. Mooncake passar perfekt för finsmakaren som är ute efter en helhetsupplevelse där smak och finess spelar lika stor roll. Traditionella rätter, såsom Wonton-knyten, rispappersrullar, het biffsallad, tempura, skaldjursspett och en pekinganka som inte är av denna värld, får nytt liv med de färskaste råvarorna och eleganta upplägg. Har du en speciell önskan vad gäller maten så uppmuntras du till att fråga personalen, kanske kan kocken laga ihop något bara för dig? Inredningen är minimalistisk och stilren men lokalen märker vi knappt för vi är fullt upptagna med att äta.

Boka bord på Mooncake

Waipo

Trendigt City

Sedan starten 2014 har ägaren Mike Zhans idé om att erbjuda genuin kinesisk mat i en lyxigare förpackning bara förfinats med åren. Konceptet om att ett besök hos Waipo ska kännas som att vara hemma hos mormor (waeipo betyder mormor) där du omsluts av värme och bara vill hänga med dina vänner hela natten känns klockrent i restaurangens mysiga och moderna atmosfär. Rätterna kommer i tapasformat som ett sällskap delar på och serveringen fortsätter sedan under hela middagen med den ena utsökta rätten efter den andra. Besök denna Stockholms-pärla i trendiga Mood-gallerian eller den nyöppnade lokalen på mysiga Medborgarplatsen.

Boka bord på Waipo

Pong Norrlandsgatan

 Lyxig buffé Norrlandsgatan

Pong Norrlandsgatan ingår i Ponggruppen som äger flertalet Pong-restauranger i och runtomkring Stockholm. Fokuset för kedjan är att möta alla individers önskemål, unga som äldre, och restaurangerna erbjuder därför både fine dining och fastfood i en salig blandning. Här finns det något för alla och Pong Norrlandsgatan har en avslappnad och fräsch atmosfär som passar, tja alla. Även fast konceptet är brett så är maten här verkligen inte tråkig, tvärtom. Klassiska rätter blandas med nytänkande smakkombinationer och det finns ett bra utbud av goda drycker att svalka strupen med mellan tuggorna. Satsa på ett besök för en after work eller en trevlig middag med vänner. Som sagt, hos Pong Norrlandsgatan är det nog ingen som inte skulle trivas.

Boka bord på PONG

Restaurang Hongkist

Restaurang Hongkist ägs av Li On som kom från Hong Kong till Europa som 18-åring. Nu nästan 50 år senare är Hongkist en av de bästa kinesiska restaurangerna i Stockholm. Den rustika, enkla lokalen där interiören är en blandning av trä och svart industrimaterial ligger mitt i smeten intill Stureplan och erbjuder perfekt häng innan klubbarnas öppning. Här serveras kinesisk och thailändsk mat såsom de obligatoriska vårrullarna, friterad kyckling, knaprig anka och thailändsk curry. För dig som vill äta utmärkt kinamat i en avslappnad miljö centralt i Stockholm är Hongkist den perfekta kvarterskrogen med det lilla extra.

Boka bord på Hongkist

Wäng Izakaya

Modernt asiatiskt kök City

Om du nu har svårt att bestämma dig för ett asiatiskt land kan du alltid besöka Wäng Izakaya. Här behöver du inte kompromissa utan kan avnjuta japansk, thailändsk och kinesisk mat. I den välkomnande lokalen möts du av en traditionell kinesisk interiör i modern tappning med röda inslag och mörkt trä. Bjud med familjen eller stora kompisgänget och utforska de asiatiska smakerna genom experimentell sushi, innovativa nudelrätter, bibimbap och exotiska drinkar. Maten hos Wäng Izakaya är enkel och autentisk med mycket smak och restaurangen är känd för sin utomordentliga service och personal vilket inte är ett minus. Här kan du också njuta av god öl och väldigt generösa portioner om du som vi är dryck- och matälskare ut i fingertopparna.

Boka bord på Wäng Izakaya

China!

Autentiskt Kungsholmen

Här lagas kinesisk mat på RIKTIGT. Restaurang China! är till för dig som vet hur autentisk kinesisk mat ska smaka eller för dig som bara provat "fem små rätter" och vill upptäcka mer av den kinesiska matkulturen. Genom de rätter som serveras följer inte enbart en smaksensation utan också en bit av Kinas historia där många rätter symboliserar religion eller kinesisk mytologi. Det finns två restauranger som ligger på Ringvägen respektive Arbetargatan där lokalerna är inredda i typisk kinesisk anda. En av deras absoluta specialiteter är gös i surkål som du bara inte får missa vid ett besök. Ett populärt plus som inte många andra restauranger kan stoltsera med är också att de brygger sin egen öl. Denna finns för tillfället i tre olika sorter och kommer även snart att kunna köpas hos Systembolaget.

Boka bord på China!

Vill du se mer från det asiatiska köket? Spana in vår guide till de bästa japanska restaurangerna i Stockholm

Click to share
Copy the link