Mancini
Guider

Mancini – En äkta Italiensk pärla mitt i Stockholm City

07/02/2022
2 minuter

Mitt i Stockholm City så gömmer sig en riktig Italiensk pärla, Mancinisom drivs av Claudio Mancini med personal.

När vi kommer in så möts vi av två servitörer och självaste Claudio som står och hälsar oss välkomna. Aldrig förr har jag känt mig så välkommen in på en restaurang. Lokalen är rustik med framtagna tegelväggar och vita skinnsoffor, nästan så jag får en ”hemma hos”-känsla av att kliva in på restaurangen.

Kvällen till ära så beställde vi in deras niorätters avsmakningsmeny med några av det italienska kökets bästa specialiteter. Först serveras vi pilgrimsmusslor på en bädd av ärt- och vårlökscrème. Därefter bjuds vi på den ena smaksensationen efter den andra. Karl Johan-svamp, grillad torskrygg serverad med palsternacks-crème, med en ljuvlig citronsorbét som intermezzo (det betyder mitt emellan och hjälper smaklökarna att ställa om) och inte minst finhackad råbiff av oxfilé tillredd som i Piemonte med tryffel, kapris och citron. Eftersom jag, enligt dom inte ätit en äkta Carbonara tidigare, så fick jag in en specialrätt. La nostra Carbonara med lufttorkad fläskkind som serverades med en smet av äggula, parmigiano reggiano, pecorino och svartpeppar. Aldrig förr har en Carbonara smakat så mycket, och tillsammans med en välkyld Sauvignon Blanc så var detta en fantastisk överraskning!

Avsmakningsmenyn fortsatte sedan med grillad kalvbiff på en bädd av Karl Johan-svamp och tryffelcrème, 4 sorters ost som serveras perfekt tempererade, direkt från ostvagnen, med tillbehör och som avslutning på kvällen så beställde vi in en citronsorbét och en cappuccino. Hur mätt man än är så finns det ju alltid lite extra plats för dessert!

Även för de som inte har den stora plånboken så är Mancini ett mycket prisvärt alternativt, inte minst med tanke på de högkvalitativa råvaror man använder,noggrant utvalda med både tanke och omsorg.  Då Mancini även erbjuder en à la carte-meny så passar det utmärkt både för businesslunchen såväl som för den romantiska dejten.

Och vad ni än gör, missa inte den fantastiska citronsorbéten!

Boka ditt bord på Mancini här!

Click to share
Copy the link