Header
Erbjudanden

Prisvärda restauranger i Stockholm

17/05/2022
5 minuter

Det finns få saker att älska lika mycket som god och prisvärd mat. Det bästa av två världar helt klart då du kan njuta ännu mer av maten du älskar. Att det dessutom finns njutande vackra smultronställen i Stockholm som erbjuder just detta höjer åtminstone våra hjärtan till skyarna. Under maj och juni månad kan du ta del av TheForks stora restaurangfestival med 100+ restauranger i Sverige som erbjuder 50% på á la carte-menyn. Allt du behöver göra är att boka ett bord i TheFork-appen och besöka restaurangen. Erbjudanden dras av direkt från matnotan. Restauranger av hög standard med specialerbjudanden för världens bästa kväll. Middagsnjutning har aldrig varit enklare, därför kommer här några prisvärda men ack så fantastiska middagstips.

Amfora Vinbar

I en mysig lokal, belägen i Stockholms hjärta ligger Amfora Vinbar. Vinlistan, som sägs vara lika oändlig som all världens druvor, skryter vilken fantastisk plats detta är för alla vinälskare. För den hungriga finns dessutom både smått och gott samt pizzor och grillat. Något för alla helt enkelt, helt klart värt varje besök.

Att rekommendera: Vegetarisk pizza med mozzarella, kronärtskocka, soltorkade tomater och Ruccola. En fantastisk vegetarisk pizza som gör sig bra med ett glas vitt vin.

Boka bord på Amfora Vinbar

Elie´s

Elie´s är verkligen mellanösterns pärla - mitt i Stockholm. Den autentiskt libanesiska maten i kombination med restaurangens interiör ger en trovärdig utomlandskänsla. Dessutom med en fantastiskt trevlig personal som gärna tar sig tid för varje gäst.

Att rekommendera: Här gör du rätt i att plocka lite av varje för en fantastisk helhet av ett lika fantastiskt och kreativt kök. Som förrätt vegetariska piroger, därefter deras fantastiska kafta med hummus och färskt bröd, avslutningsvis baklava för den som orkar. Som sagt, autentiskt är godast. Mums.

Boka bord på Elie´s

Villagio

Villagio erbjuder inte bara en liten utan väldigt stor del av Italien, fast mitt i Östermalm. Lokalen är fräsch, luftig och modern och menyn så autentisk den kan bli. Vinlistan därtill får självaste Karl-Jahn att tappa hakan. Så varför åka till Italien när du kan åka till Villagio? Ett tips är risotton som vi lovar är något helt utöver det vanliga. Men bäst av allt är att du bestämmer själv. Förmodligen kommer du komma hit fler gånger, så du lär hinna med.

Att rekommendera: Risotton är i en klass för sig och njuts bäst tillsammans med ett enklare vitt vin.

Boka bord på Villagio

Le Rustique

Vill du uppleva något unikt storslaget så är Le Rustique rätt plats i världen. För vart annars finns fransk libanesisk mat mitt i Stockholm? Interiören är rustik och känslan skimrande vacker. Och oavsett om du är vill äta meze som varmrätt eller avsmakningsmeny hittar du det hos oss på Le Rustique. För deras meze är värd att dö för.

Att rekommendera: Meze-menyn som finns i både kött och vegetariskt alternativ.

Boka bord på Le Rustique

Usine Bistro 38

Usine Bistro 38 kommer i framtiden bli ett sånt ställe man pratar om. För här möter 2000-talet verkligen 2000-talet. Modern miljö, trevliga människor överallt och fantastisk mat. Och på tal om den så är det helt fint. För vart i världen kan du annars få räksmörgås ena dagen, en bit tårta den andra och en trovärdig bit av Italien via buffé den tredje? Wow så vackert.

Att rekommendera: Svår uppgift för allt är verkligen så gott. Men vi tycker att du ska samla ihop vännerna och testa på den italienska buffén, ja det finns en vegetarisk version också. Sen är det bara att välja fritt och drömma sig bort bland antipasti, marinerade oliver, friterad falafel och köttbullar på italienskt vis. Plus mycket mycket mer

Boka bord på Usine Bistro 38

Isolé

Isolé ligger i vackra Klaraplan. Menyn är inspirerad av och hämtad från Sydamerika och Sydeuropa och den mysiga restaurangen passar perfekt för såväl det stora som det lite mindre sällskapet.

Att rekommendera: Steak tartare. Världens godaste råbiff med perfekt mängd koriander

Boka bord på Isolé

WÄNG Izakaya

WÄNG Izakaya är nästan för bra för att vara sant. Anledningarna uppgår till tusen, men den allra viktigaste är att hos WÄNG finns asiatisk mat - från hela Asien. Det är faktiskt sant. Du kan alltså äta fantastisk och självklart autentisk sushi ena dagen för att nästa prova det thailändska köket, på ett och samma ställe.

Att rekommendera: Som sagt, här finns världens chans att möta hela asien under en och samma kväll. Så varför inte starta med en rykande god vietnamesisk nudelsoppa och några bitar sushi för att avrunda i härlig stämning med en god tofu-gryta i sann koreansk stil? Ju fler ni är desto roligare och större möjligheter.

Boka bord på WÄNG Izakaya

Pauls Middag

Pauls Middag är verkligen en skimrande stjärna på restauranghimlen. Interiören är lika vacker som en Wes Anderson-film och maten influeras från platser världen över och alla tillfällen. Bjud gärna med någon du tycker om, kanske hela gänget, och lova att ni stannar här en stund. Eller det kommer ni göra oavsett för plötsligt känns allt som i en vacker saga.

Att rekommendera: Som förrätt rekommenderas kalvpatén, våga och njut i den ordningen. Som huvudrätt ska du ge den bakade regnbågen ett försök. Färsk fisk har aldrig känts färskare, eller smakat godare heller för den delen och har du dessutom en riktig lyxdag så bör du spana in Pauls Middags bubbliga sortiment, det är du värd.

Boka bord på Pauls middag

Esplanad

Esplanad är ett sånt där perfekt ställe som erbjuder brett och gott. För här finns nämligen både pizza och husmanskost, en perfekt kombo som fler restauranger borde erbjuda. Alla måste älska Espaland och av recensionerna att döma så har man snart fått fler stjärnor än himlen, bara en sån sak.

Att rekommendera: Är du sugen på burgare så finns världens bästa smash burger, framförallt deras cheeseburgare. Men även pastan är to die for och där ligger linguine al salmone i Mount Everest höjder. Förmodligen finns det inte bättre laxpasta i hela Stockholm, eller världen för den delen

Boka bord på Esplanad

Spana in vår guide till de bästa tapasrestaurangerna i Stockholm 

Click to share
Copy the link