Prova en ny spännande version av Monkey 47!
Krognytt

Cocktailtips! Skaka ihop en ny spännande version av Monkey 47!

06/02/2022
2 minuter

MONKEY & TONIC NR. 2

1 del Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin
2-3 delar av en kryddig men frisk tonic, ( Schweppes Premium Mixers Tonic & Pink Pepper Rosépeppar och björnbär

Rosépeppar känns igen både från tonicen och från ginen själv och får nu lyftas än mer. Björnbär hittas med i ginen kryddning men då i form av bladen. Det finns en ganska mörk sötma och fruktighet i björnbär som jag tycker mig hitta även i Monkey 47. Vill man verkligen låta garneringen spela första fiol så väljer man en mer neutral och klassisk tonic .

Monkey 47 kan köpas här.

Om Monkey 47

Med sina många olika smakgivare kan det på pappret kännas svårt att sätta Monkey 47 i bara ett fack. Men jag ser den som en örtig och fruktig gin. Den höga alkoholhalten på 47% till trots också relativt söt. Förutom ökad smak så är en vinning med en så pass hög alkoholhalt att man kan hälla ett något mindre mått gin och ändå få ut full smak på sin drink. De mest framträdande kryddorna är de färska citrusskalen, där framförallt grapefrukt dominerar, och torkad lavendel.

Med Monkey 47 kan man nästan garnera med vad som helst. Chansen att det man väljer finns i kryddningen är överhängande stor. Då just färska grapefruktskal är en av de mer framträdande smakerna känns valet enkelt. Pepparblandningen i ginen ligger som ett snyggt kryddigt avslut och får här komma fram ytterligare något genom den subtila kryddningen av tonicen.

 

Monkey Tonic

 

Click to share
Copy the link