Stockholm Waterfront RBG
Guider

Recension Brunch hos Stockholm Waterfront

07/02/2022
3 minuter

På samma sätt som många associerar våren med uteserveringar associerar jag hösten med bruncher. Finns det något härligare än en lång helgbrunch i höstmörkret? Den här söndagen tog jag med min bästa tjejkompis på brunchbuffén på Stockholm Waterfront. Vi hade bokat bord kl 13 och jag hade hoppat över frukosten för att kunna äta så mycket som möjligt. Det är en solig höstdag och vi fick ett bord precis i fönstret.

”Då är det bara att hugga in” sa servitören som placerat oss och pekade mot ett helt fantastiskt buffébord.

Vi började med bordet med kalla rätter, där fanns det mycket att välja på. Jag lassade på med skagenröra, lax, mozarellasallad, chark och rostbiff. Och sist men absolut inte minst foie gras som jag bredde på en nybakad fralla. Lagom till att vi placerat första tallriken på bordet och fått in varsitt glas champagne började livebandet spela. För idag var det faktiskt jazzbrunch, riktigt mysig och stämningshöjande. Oj, vilken start! Mina absoluta favoriter var skagenröra och varmrökta laxen, de var helt fantastiska. Min väninna delade min åsikt ”Wow vilken god lax”.

En buffé kan lätt bli lite mäktig och stökig, men detta måste vara en av de snyggaste bufféerna jag sett. De har smidigt nog lagt upp maten i små portioner, som man enkelt plockar med på sin tallrik.

Med en väldigt god start, utan att bli för mätt var det dags för runda två och det varma bordet. Även här, väldigt passande med de små formarna i portionsstorlek. Jag valde fläsklägg med rotmos, kyckling med potatispuré, bakad torsk med ärtor, friterad skaldjursboll med chilimajonnäs och en lite broccolisallad med sesamfrön och äpplen. Fläsket och rotmoset slank ner i ett naffs, supersmaskigt. Kycklingen med potatispurén levde tyvärr inte upp till mina förväntningar, samma med torsken. Men den lilla friterade bollen, riktigt god. Och salladen som jag plockade i sista sekund från det kalla bordet, otroligt fräsch med syrligt äpple och gott med svarta sesamfrön.

Vi började känna oss mätta, men jag hade sedan vi kom sneglat mot dessertbordet, herregud vad imponerande! Där fanns chokladmousse, brownie, fruktsallad, crème brûlée, pannacotta, fruktkompott, marränger, chokladbräck och en ostbricka med mer. Otroligt vackert upplagt och lockande. Jag ville ta en av varje! Jag är en riktigt dessertperson, så här fanns det ingen hejd. Vem tackar nej till pannkakstårta? Inte jag! Här måste jag säga att brownien var perfekt kladdig och crème brûlée var otroligt krispig och god. Chokladmoussen som serverades i ett champagneglas med färska bär var också riktigt god.

En stor kopp kaffe och jag drog en djup suck, ”Åh herregud. Varför kan jag inte äta mer?” Jag tittade bort mot buffen och insåg att jag helt glömt bort korgen med croissanter som såg ljuvlig ut. Går det? Ja, det går! Jag fyllde på kaffekoppen och hämtade en krispig croissant. Det ångrar jag inte för oj vad god den var!

Summa summarum, en otroligt fin brunchbuffe med perfekta portionsstorlekar. Bordet med kalla rätter var framför allt de mesta smakrika och utstickande. Om du, som jag, är en riktigt gottegris kommer du absolut att gilla dessertbordet. De är lika vackert att kolla på som de är gott. Jag måste även ge ett riktigt plus till en otroligt trevlig och uppmärksam personal, snabba med att plocka bort tomma tallrikar, fylla på buffen samt ta nya dryckesbeställningar. Så, boka in en härlig brunch på Waterfront med någon du tycker om och njut!

Boka ett bord på Stockholm Waterfront

Click to share
Copy the link