Tikal, Helsingborg
Krognytt

Tikal - En mysig pärla i Helsingborg med smaker från Latinamerika

17/11/2023
2 minuter

Tikal på Norra Kyrkogatan 15 i Helsingborg är en dold pärla som lockar med smakupplevelser från Latinamerika. Maten och drycken är en hyllning till den rika matkulturen i Latinamerika, där varje rätt tillagas från grunden med en stor portion kärlek. Namnet TIKAL, som på mayaspråket betyder "plats för röster" eller "plats för tungor", speglar verkligen upplevelsen som väntar här. I centrum står njutning, och den livliga och varma atmosfären gör restaurangen till en perfekt plats för en trevlig middag med familj, partner eller vänner.

Tikal är ett snyggt och trendigt ställe men inte alls på det där stela och tråkiga viset. Här är stämningen varm, avslappnad och lite lekfull. Alla i personalen har ett leende på läpparna och ger gärna sina rekommendationer på både mat och dryck. Med andra ord, här kan du säga dina preferenser rakt ut istället för att låtsas känna till hela vinlistan…

 

Nu till menyn. Den röda tråden när hela tiden latinamerika smaker men med en spännande twist. För att starta måltiden är en carpaccio alltid ett säkert val (det finns även ett smaskigt vegetariskt alternativ gjord på majrova!) eller en ceviche. Du kan välja mellan tonfisk och musslor eller räkor och torsk - båda är riktiga höjdare. Perfekt syra med en generös dos av koriander (mums!).

 

Att välja varmrätt är ärligt talat en utmaning här. Ska man satsa på torsk, tonfisk, flankstek, lammracks eller hamburgare? Eller kanske lockas man av en fräsch vegetarisk rätt som spetskål med mojo rojo och jordärtskocka? Den varierade varmrättsmenyn har verkligen något för alla smaker. Ett tips är att läsa en av Tikals många recensioner på TheFork för att se vad andra matgäster älskar allra mest på menyn.

Den röda tråden fortsätter och även dryckeslistan domineras av viner från Chile och Argentina. De har även flera spännande naturviner som skapar otroliga smakkombinationer till maten. I baren serveras förstklassiga drinkar där agave är den ledande ingrediensen. Här kan du njuta av enastående drinkar med Tequila, mezcal, rom, pisco och cachaca. Var inte blyg utan låt Tikals bartenders guida dig till den perfekta drinken för dig - du kommer inte bli besviken!

Sammanfattningsvis är Tikal hjärtat av Helsingborg en verklig pärla för dig som söker en kulinarisk upplevelse med inspiration från Latinamerika. Bjud med din partner eller vänner, boka ditt bord och njut av den goda maten och den härliga stämningen!

Boka ditt bord på Tikal i Helsingborg här.

Click to share
Copy the link