Voodoo Room, Stockholm
Voodoo Room, Stockholm
Guider

Topp 5 Coolaste Restaurangerna i Stockholm

21/09/2023
3 minuter

En kulinarisk resa genom Stockholms livfulla restaurangvärld är ett äventyr, inte bara för smaklökarna utan för alla sinnen. Sveriges huvudstad – känd för uppfinningsrikedom, kultur och vackra vyer – har ett fängslande utbud av matställen som speglar stadens mångfald. Med allt från festliga krogar med liveunderhållning till smultronställen med exotiska smaker, vittnar Stockholms restaurangscen om stadens passion för mat. I den här artikeln kommer vi att utforska de fem mest spännande restaurangerna som blandar tradition, uppfinningsrikedom och matlagningsmagi. Är du redo för en inspirerande gastronomisk upptäcktsfärd?

Shanti Shukriya

Denna restaurang, belägen ett stenkast från Sankt Eriksplan, tar med gästerna på en kulinarisk resa till Indiens pulserande gatuliv. När du kliver innanför dörren känner du direkt doften av exotiska kryddor och välkomnas in i en stilfullt inredd lokal. Varje tugga är en smakexplosion - från murgh makhanins krämiga smörkyckling till perfekt tillagade tandoorirätter. Den uppmärksamma och kunniga personalen bidrar till helhetsupplevelsen och gör Shanti Shukriya till det självklara valet för alla som söker en smak av det Indiska köket i Stockholm.

BOKA bord på Shanti Shukriya i Vasastan, Stockholm. 

Shanti Shukriya, Stockholm
Shanti Shukriya, Stockholm

Cuisine le grand-dinner club

Denna livliga, libanesiska restaurang i Hagastaden, Stockholm är det perfekta stället att ta med vännerna på en minnesvärd kväll ute. Här serveras klassiska grillrätter (även en mängd vegetariska alternativ!) med välkryddade smaker och ofta med en extra twist. Rikliga portioner, lyxiga cocktails och festlig stämning - vad kan gå fel? Om du kommer hit på helgen bjuder restaurangen ofta på middagsunderhållning eller DJ sessions. Den här restaurangen är helt rätt för dig som söker festlig stämning i kombination med det bästa från det libanesiska köket.

BOKA bord på Cuisine le grand-dinner club i Hagastaden, Stockholm. 

Cuisine le grand-dinner club, Stockholm
Cuisine le grand-dinner club, Stockholm

Esperia

Esperia fångar essensen av det traditionella, grekiska köket – mitt på Södermalm i Stockholm. Den rustika inredningen och charmiga personalen utstrålar Medelhavets värme och gästfrihet. Menyn är en hyllning till den grekiska matkulturen med en underbar blandning av meze, saftigt grillat kött och fräscha fisk- och skaldjursrätter. Varje tugga för tankarna till soldränkta stränder och klarblått vatten. Kort sagt, Esperia är det självklara valet för dig som söker en genuin upplevelse från det grekiska köket.

BOKA bord på Esperia på Södermalm, Stockholm.

Esperia, Stockholm
Esperia, Stockholm

Almaza

Almaza är något av en kulinarisk skatt på Kungsholmen i Stockholm där du får uppleva det bästa från det libanesiska köket. Den inbjudande doften av nybakat pitabröd och de färgstarka mezetallrikarna sätter tonen för en minnesvärd måltid. Varje rätt – från de saftiga kebabspetten till den smakrika hummusen – visar på kockarnas yrkesstolthet och passion för det libanesiska köket. Den mysiga atmosfären och vänliga personalen gör att Almaza passar lika bra för intima middagar på tu man som större sammankomster. Bjud in dina vänner och låt den livfulla libanesiska matkulturen komma till sin rätt.

BOKA bord på Almaza på Kungsholmen, Stockholm. 

Almaza, Stockholm
Almaza, Stockholm

Voodoo Room

Välkommen till hemlighetsfulla Voodoo Room, en spännande cocktailbar och krog som blandar mystik och goda smaker i hjärtat av Södermalm, Stockholm. Den livfulla inredningen sätter tonen för en färgstark kväll med din partner eller vänner. Menyn består av en blandning mellan amerikanska och internationella smaker med flera nyskapande rätter. Oavsett om du vill testa något nytt, frossa i amerikanska klassiker eller lyxa till det med en uppfriskande cocktail lovar Voodoo Room en unik upplevelse utöver det vanliga.

BOKA bord på Voodoo Room på Södermalm, Stockholm. 

Voodoo Room, Stockholm
Voodoo Room, Stockholm

Restaurangscenen i Stockholm är i ständigt förändring, full av kreativitet och dolda smultronställen som bara väntar på att upptäckas. Oavsett om du bor här och letar ny inspiration eller besöker Stockholm och söker restauranger med det där lilla extra: är det här bara början. På TheFork har du tillgång till en uppsjö av restauranger i Stockholm. På vår webbplats och app kan du smidigt scrolla bland hundratals restauranger och enkelt boka bord. Nästa kulinariska äventyr väntar!

Click to share
Copy the link