Vad
Var

Aifur Krog & Bar

Genomsnittspris 500 kr
9,3/10
902 omdömen

Kostnadsfri tjänstOmedelbar bokning

Gör en bokning på TheFork för att få Yums och exklusiva lojalitetsrabatter

Restaurangmeny

 • Genomsnittspris 500 kr Särskilt önskemål
Varangian’s roasted dwarf chicken Whole honey breaded dwarf chicken served with herb and carrot frumenty on bulgur and Anglo-Saxon apple cider gravy
275 kr

The chicken was introduced to our latitudes of the old Vikings. Varangians, a Russian term for the Viking Norsemen who moved to Russia.

Indulgence of the Raven Lord Marinated flap steak, served with a parsnip cake, sprouts, juniper-smoked pig’s side, baby onions and a red wine sauce
295 kr

During the later part of the viking age Odin was thought to be the greatest of all, and has gone by many a name since then; Greybeard, Hangadrott, Ygg, the One-eyed and the Raven Lord

King Bjorn´s Birka style Pike-Perch A taste from Viking times! The most typical fish on a Birka vikings dinner table was the wonderful Pike-Perch.
298 kr

This large delicious fish has been prepered in many forms throughout the years.

Kostalternativ

Vegetariska rätter

Bilder från användare

Carne di cervo
Lamb
Deresons Lammrack.
Korpgudens fröjd
Smoked salmon
Kickling
Musslar

+3

bilder

Betyg och omdömen

Exceptionellt bra bord
9,3/10
baserat på 902 omdömen
Endast kunder som har ätit på restaurangen efter att ha bokat på TheFork kan lämna ett omdöme.
Matens kvalitet :9,1/10
Service :9,3/10
Miljö :9,6/10
 1. Jonas B.
  Jonas B.
  • 1 omdöme
  10/10

  Härligt ställe, skön atsmofär och ett härligt välkomnande med visslingar och applåder . Snabb service och mycket god lamrack. Tog visserligen ett tag o äta med en högaffel med det är nog tanken också ????????

 2. Victoria B.
  Victoria B.
  • 2 omdömen
  10/10

  En upplevelse, både välkomnandet, maten. och personalen. Högsta poäng på allt.

 3. Anita G.
  Anita G.
  • 1 omdöme
  9/10

  Helt klart Mysig och utöver det vanliga . Gillar starkt. Lätt att ta sig hit . Kommer att besöka även i framtiden Ger 5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ av 5 möjliga Stort tack till personalen ????

 4. Christer E.
  Christer E.
  • 2 omdömen
  10/10

  Otroligt häftig upplevelse. Från presentationen/mottagningen , till underbara rätter och drycker med vikingatema. Underbar personal:-)

 5. Polianna r.
  Polianna r.
  • 1 omdöme
  10/10

  Amazing!!!!

 6. Christina P.
  Christina P.
  • 1 omdöme
  9,5/10

  Personalen var trevlig och det var otroligt snabb service trots fullsatt lördagskväll. Hjorträtten var ljuvlig. Stämningen utmärkt. Vi blev väldigt överraskade.

 7. Rosica P.
  Rosica P.
  • 3 omdömen
  10/10

  Så toppen trevligt. Underbar personal och mottagande. Maten superb. ????

 8. Pia R.
  Pia R.
  • 2 omdömen
  10/10

  Underbart trevligt, spännande och annorlunda miljö! Kanonbra!! Rekommenderar det starkt väldigt kul med utropen av nyanlända gäster!!!!!

 9. Roger E.
  Roger E.
  • 1 omdöme
  10/10

  Första gången blir fler. Fantastisk ställe med lika fantastisk stämning. Vi hade fått presentkort på trerätters som var mkt bra. Jag fick inte välja huvudrätt pga av det eftersom jag alltid käkar firre på krogen och inte kände för hjort så är väl det det enda man är lite besviken på men annars mkt trevlig personal med lurblåsarn som välkomnade folket som kom. Kanontrevligt. Kommer definitivt att rekommendera till alla polare. MVH. Roger och Annelie Eklund

 10. Weronica E.
  Weronica E.
  • 1 omdöme
  10/10

  Det var första gången hos er och det var verkligen en upplevelse. Bra service och jättetrevligt personal. Kommer att rekommendera er för vänner och bekanta.

 11. Lena S.
  Lena S.
  • 3 omdömen
  10/10

  Trevligt koncept, härlig atmosfär, mycket god mat. Det var dock svårt att äta med gaffeln.

 12. Ewa S.
  Ewa S.
  • 1 omdöme
  9,5/10

  Maten var väldigt god ,ett litet minus var att det gick lite snabbt med beställningen ,vi hann inte beställa dryck färdigt innan maten var på plats,man hann knappt äta varmrätten innan beställningen på dessert o kaffe var på plats .Kändes lite som ät snabbt o betala ,så vi kan göra iordning för nästa sittning .Kändes lite stressigt !

 13. Bengt S.
  Bengt S.
  • 2 omdömen
  10/10

  Restaurangens koncept var härligt och välkomnande! Fantastisk mat, musslor och hjort var valet, mjödet var perfekt anpassat till menyn. Besökarna var av en internationell prägel och presentationen höjde ytterligare stämningen ! Kan starkt rekommenderas????

 14. Catarina J.
  Catarina J.
  • 1 omdöme
  10/10

  En fantastisk restaurang :) Mycket bra och service inriktad personal. Mycket god mat och en härlig stämning :)

 15. Jonas A.
  Jonas A.
  • 1 omdöme
  8/10

  Föredrar medeltida svensk/nordiskt/baltisk musik, framför brittisk/keltisk musik. Den hör man så ofta på alla andra pub:ar och musikställen. Vore skoj med säckpipa, Moraharpa, kontrabasharpa och andra äldre svenska folkinstrument - även om det naturligtvis blir mer modalt än party.

 16. Monica B.
  Monica B.
  • 2 omdömen
  10/10

  Det var jättetrevligt, god mat och dryck , Men det var lite små portioner. Jag klarade mig med råge men mina kollegor blev tyvärr inte mätta.

 17. Titti D.
  Titti D.
  • 1 omdöme
  10/10

  Bra och god mat. Trevliga och mysiga lokaler, helt över förväntan. Kul att kliva på matbordet för att komma fram till sin plats. Jättegullig och trevlig servitris. Mjöd med lindblomssmak var gott!

 18. Andreas S.
  Andreas S.
  • 1 omdöme
  10/10

  Otroligt bra ställe. Livemusik och en stämning utom denna världen. Detta är ett måste. Vi va utklädda och fick 10% rabatt på grund av det. Maten va grymt god den med.

 19. Anna J.
  Anna J.
  • 2 omdömen
  8,5/10

  Underbar atmosfär E-type har verkligen lyckats med allt ifrån inredning till engagerad personal????.. lite hög ljudnivå emellanåt, det går inte att sitta å prata om man bokar bord för att äta vid 20.30 en helg..men så var det på vikingatiden ???? jag kommer gå hit igen????

 20. Annamaria A.
  Annamaria A.
  • 1 omdöme
  7/10

  1. Det var för varmt inne i lokalen. 2. Det är INTE acceptabelt att mina två manliga gäster som bägge är storvuxna skall behöva kliva över sitt eget bord för att kunna tränga sig in i ett hörn. Bordet var så tajt mot kroppen och varje person trängdes som om de suttit i en flygstol på Ryan AIR. När man njuter av maten skall man kunna vända sin kropp fritt utan att ha en annan person klistrad intill sig. Även om jag och mina vänner tycker om temat "Viking" och man kan tänka sig att vikingarna kanske klev över borden när de skulle sätta sig någonstans så roade detta inte mig och mina vänner. 3. Alldeles för mycket dämpad belysning. Såg knappt vad jag åt. Slutligen. Bra tema (Viking inspirerad krog), trevlig och service inriktad personal. Var på ett liknande ställe i Estland och gillade det direkt. Trodde att krogen i Gamla stan skulle vara ganska likt. Det var det inte. Tror däremot att ni kan förbättra en del eftersom företaget som driver detta faktiskt vill ha återkoppling på miljön, maten och bemötandet.

Se alla omdömen

Mer information

Öppettider

Middag: Från 17.00 till 23.00 (Måndag till Torsdag) Från 17.00 till 01.00 (Fredag till Lördag)

Observera- bokningar reserverade mellan 17-18:30 gäller sittningstiden fram tills 20:15

Så tar du dig till restaurangen

Västerlånggatan 68 b, 111 29, Stockholm, Sverige

Kollektivtrafik

Gamla Stan T-bana - Tunnelbana (13-14-17-18-19)

Vägbeskrivning för att hitta hit

Gamla Stan

Om restaurangen

RESTAURANG I VIKINGASTIL – Mitt i Gamla Stan i Stockholm ligger restaurangen Aifur som inretts med i äkta vikingastil med spelemän som underhåller på historiska instrument.

SOM DET KAN HA SMAKAT – I menyn finns ingredienser som man tror vikingarna använde, inklusive kryddor och örter som skeppats från fjärran länder. Flera sorters mjöd att välja bland och öl från Island. Man får även ta del av intressanta historiska fakta av både mat och människor.

NYANLÄNT PRESENTERAS – Långbord med träbänkar hjälper till att sätta den rätta vikingastämningen och nyanlända gäster blir presenterade med namn och ursprung och välkomnas med applåder.

Funktioner

Födelsedag, , Med familjen, Med vänner, Svensexa / möhippa, Kött och grillat, Annorlunda, , Fars dag, Jul & Nyår, , Europeiskt, Topplacerade på TripAdvisor

Restaurangen erbjuder

American Express, ,

Restauranger runt Aifur Krog & Bar

Insider

Gastronomiskt

Paganini

Poäng:9

Insider

Stockholm

455 kr genomsnittspris

Skandinaviskt

Ardbeg Embassy

Poäng:8.9

Stockholm

520 kr genomsnittspris

-50%

Pizzeria

Agaton

Poäng:8.8

Stockholm

350 kr genomsnittspris

Vietnamesiskt

Pho & Bun

Poäng:8.7

Stockholm

325 kr genomsnittspris

Skandinaviskt

Mårten Trotzig

Poäng:8.8

Stockholm

450 kr genomsnittspris

-50%

Pizzeria

Stockholm

455 kr genomsnittspris

-50%

Svenskt

Stockholm

300 kr genomsnittspris

Svenskt

Lasse i Gatan

Poäng:8.7

Stockholm

440 kr genomsnittspris

Traditionell mat

Engelen

Poäng:8.2

Stockholm

400 kr genomsnittspris

-20%

Italienskt

Tre Valv

Poäng:8.6

Stockholm

390 kr genomsnittspris

-50%

Äger du en restaurang?

Registrera din restaurang

Berätta mer om dig så kontaktar vi dig så snart som möjligt

Visa mer information

Jag är redan kund

Logga in på TheFork Manager och kontakta oss via chatten.

Logga in på TheFork Manager

Kostnadsfri tjänstOmedelbar bokning