Tillbaka

Recensioner - De Svarta Fåren

9,1/10

Exceptionellt bra bord

baserat på 298 omdömen
Endast användare som har bokat på plattformarna eller på en bokningsmodul i TheFork-gruppen och som har ätit på den här restaurangen kan lämna ett betyg, med eller utan omdöme. Det globala betyget baseras på alla betyg och omdömen, men endast de som skrivits på Svenska visas.
 1. Kennet a.
  Kennet a.
  • 12 omdömen
  9/10

  Trevlig lyhörd personal. God mat med bra smaker.

 2. Jennie W.
  Jennie W.
  • 2 omdömen
  8,5/10

  Trevlig miljö med bra utbud på förrätts-och huvudrättsmenyn. Bara fyra desserter vilket är lite trist. Trevlig och uppmärksam personal.

 3. Maritha R.
  Maritha R.
  • 2 omdömen
  5,5/10

  Mysig miljö och helt ok personal. Åt lammracks som mest bestod av fett och ben. Övrigt på tallriken var också sparsamt. Blev en väldigt dyr varmrätt som knappast mättade. Vinet var hutlöst dyrt även husets. Kan tyvärr inte rekommendera den här restaurangen

 4. Anita A.
  Anita A.
  • 16 omdömen
  5/10

  Maten var som på en enkel lunchkrog. Servicen inte så proffsig heller, som sagt som en billig och enkel lunchkrog fast vi var där på kvällen. Trevlig lokal men återvänder nog tyvärr inte.

 5. Anna-carin b.
  Anna-carin b.
  • 15 omdömen
  8,5/10

  Mysigt ställe med trevlig personal, varmrätten var super.

 6. Sally M.
  Sally M.
  • 1 omdöme
  10/10

  Väldigt snälla servitriser och väldigt god mat. Bra timing med mat och tog inte för lång tid för servering. Deras förrätt med räkor var fantastisk

 7. Marcus L.
  Marcus L.
  • 1 omdöme
  8,5/10

  Det var en mysig atmosfär och ett bra välkomnande. Dock när restaurangen blev full så märktes det av lite stress i personalen men inget som inte gick att hantera. Över lag bra

 8. Maria O.
  Maria O.
  • 8 omdömen
  10/10

  Kan varmt rekommendera detta ställe, maten var otrolig god och servicen var grym!

 9. Foad H.
  Foad H.
  • 11 omdömen
  5/10

  Mycket dyrt och ovärt för pengarna! Bad om kranvatten och fick flaska vatten för 80 kr istället ! Med dealen på50%rabbat var middagen ok men går aldrig tillbaka dit!

 10. Malin S.
  Malin S.
  • 1 omdöme
  7/10

  Maten var fantastiskt god men tyvärr var hela restaurangen fylld av matos så man luktade typ kolgrill när man gick därifrån . Servicen var bra och om ventilationen blir bättre får dom absolut ett nytt besök .

 11. Magnus G.
  Magnus G.
  • 4 omdömen
  7,5/10

  God mat, men sämre service. Matos som spred sig över restaurangen. Deras meny & TheForks är att sära på. Priserna på en del rätter & inte minst vin är betydligt dyrare på restaurangens ”nyligen uppdaterade” meny.

 12. Julia W.
  Julia W.
  • 7 omdömen
  6/10

  Kvinnliga servitrisen var trevlig. En annan manlig gav lite konstigt intryck, inte så närvarande. Maträtterna kom in lite väl snabbt så man undrade om de stått klara innan. Pastan till huvudrätten var jättegod, likaså bruschettan vi åt till förrätt, men den var liten för 140:-. Samt dyrt vin, 135 var det billigaste. Lite rökigt där inne och opassande musik till den annars fina italienska inredningen.

 13. Mikaela T.
  Mikaela T.
  • 2 omdömen
  2/10

  Oförberett bord, vi fick otillräcklligt och odiskade bestick. Oengagerad service utan ett enda leende. Vi hade även beställt cola men efter en stund så kom de och sa att kolsyran var slut (?) Och att det skulle ta tid och byta då de skulle bli tvungna att gå och hämta. Men under hela vår vistelse så kom det ingen kolsyra eftersom de var upptagna med oss och ett annat bord (?!) samt att sitta ner i restaurangen själva och äta. Vi fick vackert dricka vatten. Musslorna som skulle komma till en pasta var tomma men i övrigt maten var okej.

 14. Elin M.
  Elin M.
  • 2 omdömen
  4/10

  Svindyrt ställe som absolut inte levde upp till priserna. Vi bad om vatten och fick varsin flaska San Pellegrino för 58 kr styck. Det absolut värsta var dock stekoset som tyvärr följde med oss hem då det fastnade i alla ytterplagg.

 15. Roger L.
  Roger L.
  • 8 omdömen
  7/10

  Husets vin var mycket dyrt och smakade förskräckligt dåligt! Var tvungen att begära nytt. Menyfoldrarna var rätt sunkiga. Maten Sirlon stråk var god men alldeles för lite potatis till.

 16. Kristina J.
  Kristina J.
  • 5 omdömen
  3/10

  Otrevlig personal som snackar skit om gästerna bakom deras ryggar. Onödiga kommentarer till våra beställningar. Maten var ok men alldeles för dyrt för vad man faktiskt fick. Kändes som mikromat. Riktigt dåligt. Stämningen var dock bra och musiken låg precis i min smak. Men min rekommendation är att aldrig sätta er fot där!(:

 17. Lotti S.
  Lotti S.
  • 8 omdömen
  10/10

  Riktigt mysigt ställe i Gamla Stan. Pizzorna var jättegoda. Det enda luriga var att det inte fanns någon skylt att restaurangen låg där. Vi kände igen dock från bilderna på The Fork.

 18. Lars B.
  Lars B.
  • 10 omdömen
  3/10

  Köttet var inte bra. Mycket senor samt nästan bränt.

 19. Louise W.
  Louise W.
  • 2 omdömen
  10/10

  Den här restaurangen ligger mitt i gamla stan, åt skaldjursrisotton som var krämig och god. Utan the Forks (50% rabatt) hade jag troligen valt bort ställer. 58 spänn för en LÄSK från kran, det är oacceptabelt.

 20. Jossan T.
  Jossan T.
  • 61 omdömen
  5/10

  De flesta mat som vi beställde blev inte serverats på grund av olika orsaker. Servitören kom efter ett tag att han vågar inte servera hamburgaren som min son beställde, slut på råvaran osv. Vi hade velat att veta det precis vid beställningen att dessa saker på menyn är slut vi fick vänta ett tag stället. Jag sa mina tankar till personalen och jag fick svar - det är söndag det är därför! Det var ren besvikelse och jag vill inte gå dit igen.

 21. Niclas P.
  Niclas P.
  • 21 omdömen
  3,5/10

  Jag och min sambo besökte De svarta fåren ikväll och blev inte långvariga. Servitrisen var från start otrevlig och vi blev båda serverade annan mat än vad vi beställt. Vi var tydliga i vår kommunikation med henne, så det kan inte ha missförståtts. Vidare blev jag chockad när jag såg att det kolsyrade vatten de serverar i Pellegrino-flaskor och tar 58 kr för är tomma flaskor som de fyller på från egen tapp. Utöver det gjorde inte flugorna och det faktum att herrtoaletten enbart var en pissoar upplevelsen bättre. Maten var okej, men vi kommer inte komma tillbaka.

 22. Joaquim Z.
  Joaquim Z.
  • 1 omdöme
  4,5/10

  Restaurangen ligger väldigt mysigt i gamla stan men att personalen inte ens kan svenska är ju illa och det faktum att man tar 60kr för en liten cola är lite anmärkningsvärt.

 23. Benita S.
  Benita S.
  • 6 omdömen
  8/10

  Det var svårt att hitta restaurangen då det inte skyltades med det namn som stod i the Fork. Jag var tvungen att gå in och fråga om jag kommit till rätt restaurang.

 24. Michael V.
  Michael V.
  • 2 omdömen
  5,5/10

  Trevlig personal. Maten får Betyg precis godkänd med 50% i rabatt i åtanke. Ölen galet dyr. Dom Glömde vitlöksbrödet....Väldigt vacker utsikt i gamla stan. Det är restaurangens största tillgång. Känns som en ok turistfälla.

 25. Petra N.
  Petra N.
  • 54 omdömen
  10/10

  Mycket god mat och trevlig miljö.

 26. Anneli A.
  Anneli A.
  • 3 omdömen
  4/10

  Restaurangen existerade inte, det var en italiensk restaurang med annat namn som låg på adressen. En flaska husets vin kostade 650 Kr, när vi sa att det var dyrt då frågAde dem hur mycket vi ville betsla Ett stort misstag och en dyr upplevelse Skäms Fork som inte har mer koll

 27. Staffan R.
  Staffan R.
  • 8 omdömen
  4,5/10

  Fick mat som var het så jag fick brännblåsor i munnen. Ingen märkvärdig mat som dessutom är mycket dyrare än på andra ställen. Tyvärr sköter dom inte om blommorna så dom var vissna allihop samt skit på dukarna.

 28. Clarita L.
  Clarita L.
  • 41 omdömen
  5,5/10

  En cola kostade 58 kr. Utan rabatt hade det aldrig varit värt pengarna. Dock mysigt att sitta på deras uteservering

 29. Tommy E.
  Tommy E.
  • 15 omdömen
  7/10

  Väldigt stökig stämning, ingen riktig koll bland personalen men till deras försvar var det mycket folk och turister. Maten okej men extremt överprisad.

 30. Susanne G.
  Susanne G.
  • 8 omdömen
  4,5/10

  Gillar inte att man ställer fram och serverar vatten i öppnad flaska som man sedan tar betalt för, och inte lite heller. Vi har fantastiskt kranvatten här i Sverige som normalt serveras på restauranger i stan. Att dessutom inte berätta det innan är inte ok I övrigt dyrt !

 31. Majvor i.
  Majvor i.
  • 1 omdöme
  6/10

  Pastan vi beställde var god men pizzan var helt bränd och borde inte blivit serverad

 32. Inger A.
  Inger A.
  • 100 omdömen
  8/10

  Trevlig personal och bra service!

 33. Gustaf L.
  Gustaf L.
  • 32 omdömen
  7/10

  Turisthak, men helt OK. Pizzan var OK, varken mer eller mindre. Känns som att 2019 är det standard med surdegsbotten om man äter pizza på riktig restaurang, så det hade varit nice om de skulle fixa det. Hursomhelst, med 50% rabatt kan man verkligen inte klaga. Servicen var det då inget fel på heller.

 34. Robin G.
  Robin G.
  • 17 omdömen
  5/10

  Maten var hyfsat god. Fick dock fel pizza och personalen glömde bort andra saker.

 35. Julia H.
  Julia H.
  • 1 omdöme
  2,5/10

  Dryg personal. Basic mat.

 36. Annki B.
  Annki B.
  • 24 omdömen
  6,5/10

  Fick vänta på vatten 30 min

 37. André F.
  André F.
  • 20 omdömen
  2/10

  Beställde vitlöks innan maten skulle komma men kom aldrig. Höll på att få betala för detta om jag inte hade uppmärksammat detta på notan. Likaså beställde vi köttet Medium rare och fick medium well. Nej tack. Kommer verkligen inte tillbaka

 38. Julia O.
  Julia O.
  • 16 omdömen
  8/10

  God mat, toppen miljö, trevlig personal. Rekommenderar räkpasta!

 39. Marian b.
  Marian b.
  • 4 omdömen
  2/10

  Priserna stämmer inte överens med the forks hemsida. Priserna var mycket mycket högre på menyn. Dålig service och otrevlig ton från personalen

 40. Birgitta d.
  Birgitta d.
  • 16 omdömen
  8/10

  Ceasarsallladen smakade bra. Men se upp med de väldiga höga vinprisernsa, de stämmer inte alls med vad som står på Forks hemsida - priserna är dubbelt så höga.