Registrera min restaurang
Hjälp
Vad
Var
Mat - Shamiat, Malmö
Mat - Shamiat, Malmö
Mat - Shamiat, Malmö

Med vänner

Recensioner - Shamiat

8,1/10
430
Södra Förstadsgatan 78B, 214 20 MalmöVisa karta

Genomsnittspris 150 kr

30% på matnotan

Reservation

Hitta ett bord

Kostnadsfri tjänst • Bokningen bekräftas omedelbart

Boka kostnadsfritt Få omedelbar bekräftelse

Gör en bokning på TheFork för att få Yums och exklusiva lojalitetsrabatter

Omdömen

8,1/10
Mycket bra bord430 omdömen
8,6/10

Mat

7,9/10

Service

7,3/10

Atmosfär

9-10

7-8

5-6

3-4

1-2

Det här sa matgäster om restaurangen:

Bra valuta för pengarna
Kort väntetid
Måttlig ljudnivå
Vem kan skriva ett omdöme och hur räknar vi ut betyg?
  • Inger R.
    Inger R.

    30 januari 20233 omdömen

    10/10

    Det kändes som att förflytta sig till Syrien när vi klev över tröskeln på restaurangen, doften av orienten, inredning med vattenskulptur som porlade och att de flesta besökarna var inhemska. Maten var utsökt och servicen bra. Tusen tack för en trevlig kväll.

  • GABRIELLA O.
    GABRIELLA O.

    27 januari 2023104 omdömen

    7/10

    Maten är mycket god, med maträtter från det syriska köket. Den syriska korven jag smakade förra gången valde jag nu igen för jag tyckte det var jättegod, liksom Baba Ganoush ( en röra på grillad aubergine). Det står på menyn att Baba Ganoush ska serveras med granatäpple kärnor, det har jag aldrig fått, fast jag beställt denna ett flertal gånger. Själva restaurangen bör fräschas upp, lite för mörk inredning, tycker jag.

    review_preview

    Visa 3 bilder

  • Kaokab M.
    Kaokab M.

    21 januari 20231 omdöme

    10/10

    Jätte bra bemötande. Engagerade servitriser. God mat ????????

  • Thomas F.
    Thomas F.

    12 januari 20231 omdöme

    7,5/10

    Vi testade mellanmenyn, som vi komponerade tillsammans med servitören. Mycket mat och väldigt gott.

  • GABRIELLA O.
    GABRIELLA O.

    27 november 2022104 omdömen

    8,5/10

    Jämfört med tidigare nu var det ny matsedel där det inte bara var maträtternas namn på syriska utan även en beskrivning på svenska . Mycket bra ! Man slipper fråga om vad som kommer på tallriken. Allt vi beställt var jättegott. Syriska korv som skulle ha varit stark enligt matsedeln var inte alls stark, den smakade jättegott, fast att de låg i en citronsås var lite nytt ! Bra service. Inga problem med kampanjrabatten. Verkligen prisvärt !

    review_preview

    Visa 3 bilder

  • Rickard P.
    Rickard P.

    20 november 20221 omdöme

    8,5/10

    Hjälpsam personal som hjälpte till att komponera måltiden på ett bra sätt. Vi hade en glutenallergiker och en som är allergisk mot nötter och vi fick bra hjälp med vad de kunde äta. Alla var super nöjda med maten;0)

  • Joakim R.
    Joakim R.

    4 november 20225 omdömen

    9/10

    Väldigt god mat till rimlig peng.

  • Fredrik B.
    Fredrik B.

    29 oktober 202265 omdömen

    8/10

    Stor Restaurang med bra mottagande, 2 personer vi var och åt Aubergine med ris och Lammkorv med pommes och Taboule som var bra i portion och god smak, Rekommenderar denna restaurang att prova på Syriska köket!

    review_preview

    Visa bild

  • Jens H.
    Jens H.

    31 augusti 20222 omdömen

    9,5/10

    Otroligt god och mycket mat till mycket bra priser. Jättetrevlig och vänlig personal. Ett kanonställe att besöka som jag varmt rekommenderar.

  • Ewa P.
    Ewa P.

    27 augusti 20226 omdömen

    7/10

    Stor restaurang där de flesta bord var tomma,men trots det blev vi hänvisade till ett bord med dåligt läge i restaurangen. Personen som tog emot oss visste inte vad han skulle göra. Fick till slut be om menyer,som vi fick vänta på för att andra hade dem. Fick beställa till slut,de flesta drycker var slut. Maten kom in relativt snabbt och var jättegod och mycket prisvärd. Om servicen varit bättre, hade det varit ett toppenställe.

  • Federica F.
    Federica F.

    2 augusti 202237 omdömen

    10/10

    Excellent food, very nice personnel, nice atmosphere!

    review_preview

    Visa 2 bilder

  • Tavan j.
    Tavan j.

    29 juli 20221 omdöme

    2/10

    Vi hade bokat bord med ”live music” och ”open buffet” när vi väl anlände så sa dem att det inte börjar förrän mitten av augusti. Det stod ingen information om det på hemsidan heller. Vi hänvisades till en missledande meny som resulterade i överpris eftersom priserna står per person men dem räknar för fler än man beställer. För den summan hade vi kunnat äta på 2 fina restauranger i Malmö och inte behövt betala så mycket för lite olika förrätter.

  • Lawrence N.
    Lawrence N.

    27 juli 20221 omdöme

    10/10

    Helt suveränt ställe, bra service & mat.

    Shamiat (Ägare)

    Vad roligt att höra 😃 ni är alltid välkomna.

  • Fredrik B.
    Fredrik B.

    10 juli 202265 omdömen

    8,5/10

    Vi var 2 pers som åt grillat kycklingspett med pommes och en stekt kycklinglårfile med ris och båda rätterna var jättestora! Vi blev rejält mätta, och en fin rabatt med The Fork!

    review_preview

    Visa bild

  • Johan B.
    Johan B.

    26 juni 20222 omdömen

    4/10

    Acceptabel mat men service under all kritik. Fick vänta 15 min på att få en menyer, och ytterligare 20 min innan vi fick beställa, fast det bara var 1 annat sällskap i restaurangen. Det fattades tallrikar och bestick så hämtade själv annat bord tillslut. När maten väl kom fick vi påminna om drycken vi beställt. Läsken kom i burk utan glas vilket vi fick be om också. Fanns heller ingen information innan att restaurangen saknade alkoholtillstånd. Inget jag kan rekommendera trots att maten var helt okej. Så mitt tips är att hellre beställa hem från foodora och helt undvika att besöka restaurangen.

  • Anna G.
    Anna G.

    21 juni 202214 omdömen

    5/10

    En totalt ointresserad servitör som varken visste vad maten innehöll eller var uppmärksam under tiden vi åt, han satt upptagen med sin mobil och vi fick ropa till oss honom för att han skulle märka oss över huvudtaget.

  • Ulrika A.
    Ulrika A.

    5 juni 20222 omdömen

    9/10

    Vi hade inte så bra koll på maten men fick fantastisk service av personalen som dukade fram en riktigt härlig buffé av allehanda syrianska rätter och smaker till ett mycket rimligt pris!

    Shamiat (Ägare)

    Tack ☺️ ni är alltid välkomna.

  • Anna W.
    Anna W.

    29 maj 20222 omdömen

    3,5/10

    Mycket lång väntetid och tankspridda servitörer. Ingen mysig lokal.

  • Staffan G.
    Staffan G.

    24 maj 20221 omdöme

    9,5/10

    Fantastiskt ???? Det var som om man var förflyttad till Mellanöstern; smaken doften - helheten! Missa inte denna orientaliska ädelsten, Härlig servitör var pricken över iet!

  • Shrouk S.
    Shrouk S.

    21 maj 20221 omdöme

    10/10

    Allt var bra +++

    Shamiat (Ägare)

    thank you for your words 🤗 you are always welcome

  • Anna F.
    Anna F.

    19 maj 20221 omdöme

    10/10

    Underbart familjär kvinna i servicepersonalen. Utsökt mat, mycket smak till bra pris. Fin lokal, något ”matsalslik” eventuellt.

    Shamiat (Ägare)

    thank you for your words 🤗 you are always welcome.

  • Fredrik B.
    Fredrik B.

    10 maj 202265 omdömen

    8,5/10

    Vi var 2 personer vi åt Kafta med persilja och en MSHACKALE och båda var goda, stora i portionen, vi blev mätta och dessutom just nu 50 % rabatt!

    Shamiat (Ägare)

    thank you for your words 🤗 you are always welcome.

  • Alliyah Lilian A.
    Alliyah Lilian A.

    3 maj 20221 omdöme

    10/10

    Mycket fint och bra ställe! Prisvärt och kände oss välkomna. Vi kommer igen snart! Vi älskade maten och deras service och renhet var toppen!!!!!

  • Jenny J.
    Jenny J.

    1 maj 20229 omdömen

    5,5/10

    Maten smakade bra men inte rengjort vid bordet efter föregående gäster. Soffan full med smulor och ris o matrester på golvet.

  • Sara A.

    27 april 20222 omdömen

    2/10

    Vi var ett sällskap om fyra som beställde in några rätter. Jag beställde en fattah med aubergine och utan kött eftersom jag är vegetarian. När jag fick maträtten så såg jag att det var kött på och anmärkte det. De skulle fixa till det. Efter en del väntande får jag tillbaka rätten, jag smakar den och känner köttsmak och ser sedan lite köttbitar i. Jag säger till och de säger att de ska fixa det. Ingen ursäkt heller. Jag väntar i en evighet, alla andra är klara med sina rätter. En i sällskapet hade fortfarande inte fått sin andra maträtt dessutom. Tillslut fick vi nog av väntandet och sa att vi struntar i rätterna. Jag gick därifrån hungrig och lurad. De två andra i sällskapet som fick sina rätter var inte särskilt nöjda med maten heller. Dålig service. Dålig mat. Kan absolut inte rekommenderas.

  • Joakim A.

    24 april 20221 omdöme

    3/10

    En upplevelse jag kunde varit utan. Servicen var obefintlig, miljön kändes snuskig. Det kändes som de lekte restaurang. Maten motsvarade inte alls förväntningarna eller de omdöme de fått.

  • Staffan S.
    Staffan S.

    17 april 202248 omdömen

    6/10

    För lite personal, en som servade hela resturangen. Hon var bra men hade för mycket att göra för att vi skulle gå en bra service. Maten ok men tog lång tid att få.

    Shamiat (Ägare)

    Tack att du ville dela med dig, vi har flera i vanligt fall men igår var några som var sjuka , vi hoppas att ni får bättre service nästa gång såklart 🤗

  • Qaiser M.

    13 april 20221 omdöme

    10/10

    Jätte fin maten

    Shamiat (Ägare)

    Vad roligt och höra 😀 ni är alltid välkomna

  • Karin K.
    Karin K.

    19 mars 20225 omdömen

    7/10

    Jag och min väninna tyckte det lät spännande med en syrisk restaurang och maten och servicen var bra, men döm om vår förvåning när vi fick reda på att vi inte ens kunde få ett glas vin till. Det tyckte vi var ett stort minus. Vad gäller inredningen var den orientalisk och fin, men salen var väldigt stor och taklamporna var alltför starka och detta gav absolut ingen mysig atmosfär.

  • Eleanor B.

    14 februari 20221 omdöme

    10/10

    Super god mat, trevlig personal och bra med plats. Inga problem med att ta sig runt med rullstol. Mysig atmosfär med låg musik och lagom mycket ljus

    Shamiat (Ägare)

    Vad roligt och höra 🤗 det var trevligt och ha er som gäster 🤗

  • Nora C.

    7 januari 20221 omdöme

    9/10

    Trevlig och serviceminded personal. Åt fredagens buffé. Lammet, kycklingrätterna, rörorna och de olika risrätterna var fantastiskt goda! Hit kommer man för att få en syriansk smakupplevelse utan dess like!

    Shamiat (Ägare)

    Tack för det:) ni är alltid välkomna

  • Mitra N.

    16 december 20211 omdöme

    3,5/10

    Ganska tomt och ödsligt. Maten som beställdes ”var slut” ( kl. var bara 17.30). Alldeles för hög musik, svårt att samtala vid bordet. Slarvig bordsdukning. Kocken, med smutsig förkläde, gick utanför restaurangen och rökte…

  • Helena S.

    10 december 20211 omdöme

    7,5/10

    Ingen alkoholservering och supertrevlig och service minded personal! Fantastisk fattning. Trevligt uppvaktande av en annans gästs födelsedag.

  • Lars B.

    4 december 20213 omdömen

    5/10

    Ingen alkohol serveras. Smutsigt och ingen trevlig atmosfär.

  • Emma E.
    Emma E.

    3 december 20212 omdömen

    9/10

    Fantastiskt gott, otroligt prisvärt och mycket trevligt! Rekommenderas varmt! Bra läge, trevlig personal och fin variation av rätter. Avslappnat

  • Lars A.

    28 november 20211 omdöme

    10/10

    Möjlighet till dryckesval vore en ordentlig höjning av kvalitetsnivån. Är det muslimska värderingar som gör att man erbjuder Cola, Fanta och vatten? Den sortens moral har ingen plats i Sverige och alkoholfri öl är inte förbjudet ens inom Saudi som ju har de strängaste lagarna. Ni skulle vinna mycket på att inte köra barn-val av dricka.

  • GABRIELLA O.
    GABRIELLA O.

    28 november 2021104 omdömen

    6,5/10

    Maten idag var inte lika god som när vi var där sist. Beställt 3 smårätter, gillade bara en av dem. Fick 2 st köttfärsfyllda bulgurknyten, de var helt okryddade, smakade inte gott, luktade konstigt. Fick en aubergine- yoghurt röra som borde ha blivit toppad med granatäpple, men det var det inte. Blev lite besviken för jag gillar granatäpple. Något smakade gammalt i röran med. En annan rätt Baba ganoush också en sorts aubergine yoghurt röra var god. Restaurangen har en stor fin buffé med olika maträtter mellan 12-16. Man borde kanske testa det nästa gång.

    review_preview

    Visa 2 bilder

  • Lolof S.

    27 november 20211 omdöme

    9,5/10

    God autentisk mat till bra pris. Stora portioner. Kommer att besöka fler gånger.

  • Elin W.

    22 november 20211 omdöme

    8,5/10

    Vi kommer gärna tillbaka!

  • Iman S.
    Iman S.

    17 november 20216 omdömen

    10/10

    Toppen service och så god mat!

Tripadvisor-omdömen

63Tripadvisor-omdömen

Vanliga frågor och svar

Äger du en restaurang?

Registrera din restaurang

Berätta mer om dig så kontaktar vi dig så snart som möjligt

Jag är redan kund

Logga in på TheFork Manager och kontakta oss via chatten.