Registrera min restaurang
Hjälp
Vad
Var

Smak Falun

8,8/10
158
Åsgatan 31, 791 71 Falun
Skandinaviskt
Genomsnittspris 380 kr

Dalarnas officiella Landskapsmåltid 645 kr

Reservation

Hitta ett bord

Kostnadsfri tjänst • Bokningen bekräftas omedelbart

Boka kostnadsfritt Få omedelbar bekräftelse

Gör en bokning på TheFork för att få Yums och exklusiva lojalitetsrabatter

Erbjudanden

MENY

Dalarnas officiella Landskapsmåltid 645 kr

Vi kan, som enda restaurang, erbjuda Dalarnas officiella Landskapsmåltid. En meny som vår köksmästare Görgen Tidén fått i uppdrag av Länsstyrelsen Dalarna att komponera. En meny där hela Dalarna är representerad, från söder till norr, från älven genom skogen för att slutligen avslutas på ängen.

Restaurangmeny

Senaste uppdatering: maj 2023
Kock Görgen Tidén
Genomsnittspris 380 kr
KostalternativEkologisk mat, Närproducerat, Vegetariska rätter
Rosastekt Kalv
245 kr
Serveras med rotsaker, samt sallad och black garlic aioli.
Vår egna räksallad
205 kr
Serveras med handskalade räkor, kokt ägg, samt en ceasardressing. Toppas med krutonger och parmesanost Reggiano.
Dalarnas officiella Landskapsmåltid 645 kr
Vi kan, som enda restaurang, erbjuda Dalarnas officiella Landskapsmåltid. En meny som vår köksmästare Görgen Tidén fått i uppdrag av Länsstyrelsen Dalarna att komponera. En meny där hela Dalarna är representerad, från söder till norr, från älven genom skogen för att slutligen avslutas på ängen.

Bilder från användare

Smak Falun
Smak Falun
Smak Falun
Smak Falun
Smak Falun
Smak Falun
Smak Falun
+7

bilder

Omdömen

8,8/10
Utmärkt bord158 omdömen
9,2/10

Mat

8,4/10

Service

8,5/10

Atmosfär

9-10

7-8

5-6

3-4

1-2

Riktiga upplevelser från riktiga resenärerDet är bara personer som har bokat med TheFork eller betalat med TheFork PAY som kan lämna betyg och omdöme.
Hur kalkylerar vi betyg?
 • Elin J.
  Elin J.

  29 april 20231 omdöme

  9,5/10

  Menyn är väl genomtänkt och servicen supertrevlig och tillmötesgående.

 • Åsa K.
  Åsa K.

  1 april 20232 omdömen

  10/10

  Otroligt god och vällagad mat. Kunnig och trevlig personal.

 • Marcus J.
  Marcus J.

  25 mars 20232 omdömen

  7/10

  Servicepersonalen var inte den mest uppmärksamma och inte speciellt trevlig. Maten har hyfsat hög kvalitet men mellanrätterna är mindre än vad man förväntar sig. Skillnaden mellan en hel och en halv varmrätt var osannolikt små. Som normalbyggd man blir du inte mätt under 500kr.

 • Eva E.
  Eva E.

  11 mars 20231 omdöme

  9/10

  En spännande, välsmakande och kärleksfull smakresa genom Dalarna. Som att äta små väldigt goda konstverk. Slipa på detaljerna även kring servering av mat o dryck! Erbjud ex. tydligare dryckesmeny till landskapsmenyn så når ni än högre höjder! Stort tack för en minnesvärd kväll i eget rum.

 • Malin L.
  Malin L.

  10 mars 20232 omdömen

  7/10

  Otroligt god och vällagad mat men väldigt små portioner. Rätt oerfaren personal vilket drar ner betyget för helhetsupplevelsen. Med tanke på priset på maten hade vi nog förväntat oss en bättre upplevelse.

 • Lena L.
  Lena L.

  2 mars 20234 omdömen

  10/10

  Fantastiskt god mat och utmärkt service. Det känns att varje rätt är jord med kärlek och omsorg. Desserten som är Dalrnas Landskapsrätt kan verkligen rekommenderas liksom ren/hjort eller den utsökta råbiffen till förrätt. Wow!

 • Annika H.
  Annika H.

  7 februari 20231 omdöme

  9,5/10

  Väldigt god & vällagad mat. Dock fick vi vänta 25-30 på att lunchen serverades. Trevlig atmosfär & jag besöker gärna restaurangen igen. Rekommenderas.

 • Jan A.
  Jan A.

  7 januari 20233 omdömen

  7/10

  Bra mat men väldigt begränsad meny. Ingen vinlista, fanns bara ett vitt och ett rött vin. Vad det var för vin visste inte serveringspersonalen. Servicen var under all kritik.

 • Lars H.
  Lars H.

  7 januari 20231 omdöme

  9/10

  Vi är mycket nöjda med mat och service men vi fick vänta mycket länge på desserten beroende på ett missöde i köket. Sånt händer men vi hade förväntat oss någon form av kompensation.

 • Tommy K.
  Tommy K.

  29 december 20221 omdöme

  8,5/10

  Maten är god, servicen snabb och tillmötesgående! Portionerna är relativt små, vilket förmodligen är medvetet så att du ska kunna prova fler rätter (inkl. efterrätt) ur deras meny. Kanske inte restaurangen jag först skulle besöka om jag är vrålhungrig, men ändå en positiv smakupplevelse!

 • Åsa K.
  Åsa K.

  17 december 20222 omdömen

  10/10

  Fantastiskt god mat gjord på dom bästa råvarorna.

  Smak Falun (Ägare)

  De bästa råvarorna till de bästa gourmanderna 🤗välkomna tillbaka till oss/ Med vänlig hälsning, Görgen

 • Stefan K.
  Stefan K.

  8 december 202216 omdömen

  8,5/10

  Maten fantastisk, personalen var trevliga och bra. För slamrigt och hög ljudvolym. På det stora hela en mycket trevlig och annorlunda julbordsupplevelse.

  Smak Falun (Ägare)

  Tack för fina ord Stefan, tar till oss med slammret och hälsar er varmt välkomna tillbaka till oss/ Med vänlig hälsning, Görgen

 • Åsa S.
  Åsa S.

  26 november 20221 omdöme

  8/10

  Mat och lokal får toppbetyg. Låga priser för så bra mathantverk! Men service och koncept kan finslipas. Matsalen var alldeles tyst - en låg stämningsmusik hade varit trevligt. Hade gärna sett en mer proaktiv servis. Exempel: visa garderob innan man går in i matsalen så gästen slipper gå tillbaka, fråga efter speckost före beställning (istället för efter). Petitess: bär inte förfyllda vinglas direkt under kuporna ut till gäst - det ger ett hafsigt intryck + handavtryck på glasen. Konceptet hade kunnat förklarats bättre- jag trodde det var något fel när vi fick in för-och varmrätt samtidigt och satt med två varma tallrikar var. Å andra sidan kanske servicenivån speglas i de låga menypriserna? Lokalen och energin från köket ger dock intryck av att vilja bli något mer ☺️ Maten var som sagt vällagad och varierad så jag kommer tillbaka trots min kräsenhet om matsalsarbetet ????

 • Leif N.
  Leif N.

  5 november 20221 omdöme

  10/10

  Restaurangen såg hemtrevlig ut och vi bestämde oss för att pröva. Väldigt god mat och trevlig personal som tog sig tid vid bordet. "Halva" rätterna tycker vi är ett fantastiskt erbjudande! Har redan nämnt Smak till andra.

  Smak Falun (Ägare)

  Hej Leif, Stort tack för dina fina ord! Vi hoppas att få ha dig hos som gäst hos oss igen. Vänliga hälsningar Tomas SMAK by Görgen Tidén

 • Stefan J.
  Stefan J.

  3 november 20221 omdöme

  8/10

  Trevligt bemötande.

  Smak Falun (Ägare)

  Hej Stefan, Stort tack för att du tog dig tid att skriva en utvärdering! Beklagar att ni upplevde väntetiden som lång, men vi uppskattar att du ger oss din feedback och jobbar på en förbättring tills nästa gång. Vi hoppas att få ha dig som gäst hos oss igen. Med vänlig hälsning Tomas SMAK by Görgen Tidén

 • Geraldine B.
  Geraldine B.

  12 oktober 20221 omdöme

  7,5/10

  Kunnig personal, bullrig lokal. Ett "Hej" när vi kom innanför entrédörren hade gjort första intrycket bättre. Tog in 7 mellanrätter och en varmrätt. Smakerna var bra. Information om att äta köttet direkt hade gjort hjorten mer rättvis, den hade hunnit blivit torr på de få minuterna den stod på bordet efter servering. I övrigt en trevlig kväll.

  Smak Falun (Ägare)

  Hej Geraldine, Stort tack för din utvärdering. Dina synpunkter betyder mycket för oss och vår vilja att vara en trevlig restaurang där våra gäster skall trivas. Hoppas vi får en chans till att välkomna dig som vår gäst igen! Med vänlig hälsning Tomas SMAK by Görgen Tidén.

 • Kjell N.
  Kjell N.

  5 oktober 20221 omdöme

  10/10

  Mycket fantasirik och stor meny med många härliga kombinationer. Verkligen personlig prägel på maträtterna. Kommer att återvända för att prova fler rätter.

  Smak Falun (Ägare)

  Hej Kjell, Stort tack för din fina utvärdering! Varmt välkommen tillbaka till oss! Med vänlig hälsning Tomas SMAK by Görgen Tidén

 • Lars B.
  Lars B.

  28 september 20221 omdöme

  10/10

  Restaurang Smak, med den nya regin, framförallt köket men också det trevliga bemötandet av serveringspersonalen är verkligen tillbaka på toppen! Ett sätt att få våra utländska kollegor att vilja återkomma år efter år är att försöka bjuda på det bästa staden har att visa upp, fr.a. med en representationsmiddag. Någon enstaka gång, när det verkligen överraskat, har de jämfört med restaurangerna "hemma", d.v.s. de just då mest ansedda och omtalade i t.ex. Paris, Bologna eller Prag, Igår var de överens: "tänk att det finns en restaurang med så här hög kvalitet i Falun"! Utsökta råvaror, lokal prägel, spännande, överraskande smakkombinationer, välavvägd vinrekommendation och dessutom perfekt tillagat. Högsta betyg!

  Smak Falun (Ägare)

  Hej Lars, Vi blir så otroligt glada när vi läser din fina utvärdering! Varmt välkommen åter! Bästa hälsningar! Tomas SMAK by Görgen Tidén

 • Christine L.
  Christine L.

  3 september 20228 omdömen

  9,5/10

  Mycket god mat och utmärkt service

  Smak Falun (Ägare)

  Hej Christine. Stort tack för din fina utvärdering! Vi hoppas att få välkomna dig som vår gäst igen. Med vänlig hälsning Tomas SMAK by Görgen Tidén

 • Eric B.
  Eric B.

  3 september 20221 omdöme

  9/10

  Väldigt god mat och bra service

  Smak Falun (Ägare)

  Hej Eric, Tack för de fina orden! Varmt välkommen tillbaka till oss på SMAK. Med vänlig hälsning Tomas SMAK by Görgen Tidén

Tripadvisor-omdömen

229Tripadvisor-omdömen

Mer information

Öppettider
Öppet i dag

måndag
11:00 - 14:00
tisdag
11:00 - 14:00
onsdag
11:00 - 14:00
17:00 - 21:30
torsdag
11:00 - 14:00
17:00 - 21:30
fredag
11:00 - 14:00
17:00 - 21:30
lördag
17:00 - 21:30
söndag
Stängt

Så tar du dig till restaurangen

Åsgatan 31, 791 71, Falun, Sverige

Ytterligare information

,

Funktioner

, , , , , , ,

Restaurangen erbjuder

, ,

, , ,

Vanliga frågor och svar

Restauranger runt Smak Falun

Indiskt

Aaima's Kitchen

Poäng:8,9

791 71 Falun

300 kr genomsnittspris

Amerikanskt

Pitchers Falun

Poäng:8,0

791 71 Falun

350 kr genomsnittspris

Från Medelhavet

Piacetto Lounge

Poäng:8,7

791 71 Falun

286 kr genomsnittspris

Svenskt

Spruthuset

Poäng:9,9

791 71 Falun

280 kr genomsnittspris

Äger du en restaurang?

Registrera din restaurang

Berätta mer om dig så kontaktar vi dig så snart som möjligt

Jag är redan kund

Logga in på TheFork Manager och kontakta oss via chatten.