Registrera min restaurang
Hjälp
Vad
Var

Uteservering

Syster Marmelad

9,3/10
379
Mariagatan 16, 414 71 GöteborgVisa karta

Genomsnittspris 390 kr

Kostnadsfri tjänstOmedelbar bokning

Gör en bokning på TheFork för att få Yums och exklusiva lojalitetsrabatter

Urval från MICHELIN-guiden 2020

 • MICHELIN-fatet: Bra matlagning
 • 1 couvert(s) Enkel restaurang

MICHELIN-guidens synvinkel

I förorten hittar du denna mysiga, avspända restaurang. Den koncisa, dagligen uppdaterade menyn med små rätter är huvudsakligen växtbaserad, med bara ...

Läs mer på MICHELIN-guidens webbplats

Restaurangmeny

 • Genomsnittspris 390 kr
  Särskilt önskemål
Marconamandlar
45 kr
Surdegsbröd & kefirsmör
45 kr
Valnötspaté & surdegsbröd
95 kr

Kostalternativ

Ekologiskt mat, Glutenfritt, Närproducerat, Vegansk, Vegetariska rätter
Visa à la carte och fasta menyer

Bilder från användare

Betyg och omdömen

Exceptionellt bra bord

9,3/10
baserat på 379 omdömen
Endast användare som har bokat på plattformarna eller på en bokningsmodul i TheFork-gruppen och som har ätit på den här restaurangen kan lämna ett betyg, med eller utan omdöme. Det globala betyget baseras på alla betyg och omdömen, men endast de som skrivits på Svenska visas.
Matens kvalitet :9,5/10
Service :9,3/10
Miljö :8,8/10
 1. Valeria S.
  Valeria S.
  • 1 omdöme
  7,5/10

  Ett myssigt ställe med underbart service. Vi tog den vegetariska menyn och den hade sina höjdpunkter och besvikelser. Vissa rätter kändes inte riktigt till nivån som man ska erbjuda på en plats som finns i Michelin guiden. T. ex pasta carbonara-ish eller kokad blomkål i blomkålskräm. Å andra sidan drycketspaketet var utmärkt och matchingen till maten var jättebra. Till dessert fick jag det bästa blåberssorbet jag har smackat i mitt liv. Tyckte inte mandelmassan passade riktigkt till den, mera grädde hade varit bättre. Det var en bra upplevelse men maten kan förbättras mycket.

 2. Sofia N.
  Sofia N.
  • 4 omdömen
  10/10

  Andra besöket på restaurangen. Vi var lika nöjda denna gång som förra. Fantastik mat och dryck. Goda, nya, smakkombinationer, med råvaror som i flera fall var nya för oss. En god upplevelse med bra service från trevlig personal.

 3. Joanna N.
  Joanna N.
  • 1 omdöme
  10/10

  Vi åt avsmakningsmenyn med dryckespaket. Det var en spännande och överraskande smakupplevelse. Servicen från den trevliga personalen var utmärkt och välkomnande. Vi gladdes åt musiken. Vi valde att lägga till ost och en fenomenal starkvinsglögg. Det var det värt. Vi kommer tillbaka!

 4. Eva-Lotte E.
  Eva-Lotte E.
  • 3 omdömen
  9,5/10

  Så trevligt perfekt service och fantastisk mat!

 5. Helena S.
  Helena S.
  • 1 omdöme
  9/10

  Ett efterlängtat och mkt lyckat besök på Syster Marmelad. Fantastisk mat som uppskattades av alla. Vackra serveringar. Hade dock gärna fått side assiette vid första serveringen - nu hade vi brödet på bordet. Att bryta bröd gemensamt kändes inte heller så Coronavänligt, men det var fantastiskt gott! Ölutbudet på fat var glest, men det fanns mer på flaska. Vinpaket var spännande och uppskattades av de som valde det. Inredningen och detaljerna vid bordet är fina och toaletten omsorgsfullt dekorerad och pimpad. Servicen är utmärkt och informativ. Ljudvolymen är galen. Det är högt i tak och ingen åtgärd vidtagen för att hantera det, vilket medför att det är mkt svårt att föra en konversation i normal samtalston, särskilt om man är fler än 2 vid bordet. Långa gardiner från taket som skapar rum i rummet eller ljuddämpande material i taket hade varit en möjlig lösning. Corona restriktioner hade man järnkoll på och det sköttes med perfektion. Jag kände mig tryggare här än hemma i soffan!

 6. Ellen M.
  Ellen M.
  • 4 omdömen
  10/10

  10 av 10. Fantastisk upplevelse hela vägen från upplevelsen av lokalen i sig, personalens service fram till maten. Bästa restaurangupplevelsen i Göteborg, behövs inte sägas mer.

 7. Rebecka L.
  Rebecka L.
  • 1 omdöme
  10/10

  Toppenbra service, fantastisk mat. Vi åt vegetarisk avsmakningsmeny med dryckespaket som utan problem anpassades efter våra behov. Fin miljö! Rekommenderas.

 8. Anne-Marie J.
  Anne-Marie J.
  • 1 omdöme
  10/10

  Utmärkt service samt annorlunda och fantastiskt god mat med utsökta drycker som kompletterade maten i en vacker och trevlig lokal. Och vi blev riktigt mätta!!

 9. Yvonne F.
  Yvonne F.
  • 2 omdömen
  10/10

  Trevlig miljö, grymt trevligt mottagande och service, mycket god och vällagad mat. Vi hann dock inte dricka ur vinet innan vi blev ombedda att gå. Rekommenderar absolut ändå restaurangen

 10. Ann-Britt j.
  Ann-Britt j.
  • 1 omdöme
  10/10

  Trevligt ställe med höga ambitioner på mat och dryck. En upplevelse och inte så farligt dyrt med tanke på kvaliteten. Går gärna dit igen! Kan rekommenderas

 11. Lizel F.
  Lizel F.
  • 1 omdöme
  9/10

  Superba smaker o kompositioner. Nästa gång ska jag också ta det alkoholfria dryckesskatter. Fantastiska drycker med helt nya smakupplevelser.

 12. Victoria A.
  Victoria A.
  • 1 omdöme
  8/10

  Akustiken i lokalen är inte den bästa vilket gör att det blir svårt att höra presentationer av drycker och mat. Stol och bord är av slaget utemöbler på café. Vi beställde avsmakningsmeny med tillhörande drycker, efter 3 rätter var det dags för dessert vilket var lite konstigt då avsmakningsmeny utlovade 5 eller 6 rätter. Vi räknade snabbt ut att restaurangen räknade brödserveringen som 1 eller 2 rätter. Personligen tycker jag inte att det räknas, speciellt inte då ingen matchande dryck serverades till dessa så kallade "rätter". Det hade varit bättre med en 4-rätters meny till samma pris där restaurangen välvilligt bjöd på det andra för att skapa bättre stämning. Trots hel meny, med en extrarätt och dryckespaket var vi inte heller mätta när vi gick. Till det positiva! Detta är ett fantastiskt innovativt ställe, de balanserar på en farlig knivsegg av vad som är gott. Upplevelsen rent mat och dryckmässigt var fantastiskt spännande och underhållande. Absolut en upplevelse jag skulle kunna tänka mig igen fast i en lokal där man kan höra vad som sägs vid servering. ????

 13. Agneta N.
  Agneta N.
  • 1 omdöme
  9,5/10

  Mkt trevligt bemötande. Spännande meny och vackert på tallriken. Eftersom jag har något nedsatt hörsel hade jag lite svårt att uppfatta vad servitrisen sa p.g.a bakgrundsmusiken. Vi återkommer gärna ändå!

 14. Erika A.
  Erika A.
  • 1 omdöme
  10/10

  Har hört så mycket gott om detta ställe och kan bara instämma, de här grabbarna kan sin sak! Tog 6 rätters vegetarisk och sambon 6 ordinarie 6 rätters oh båda lika lyriska!

 15. Pia A.
  Pia A.
  • 2 omdömen
  5/10

  Snorkig och otrevlig servitör, satte en dålig atmosfär redan från start, dålig akustik, gick inte att uppfatta matpresentationerna, maten ok . Synd på vårt födelsedagsfirande när vi ville kosta på oss nåt extra, Dit går vi inte igen.

 16. Isabelle A.
  Isabelle A.
  • 6 omdömen
  10/10

  Smakupplevelse + stämning + personal = 10/10

 17. Mia E.
  Mia E.
  • 2 omdömen
  10/10

  Vi gick till Syster Marmelad med förhållandevis höga förväntningar, men köket och servisen överträffade dessa med råge. Allt från första glaset bubbel, den innovativa och överraskande vinlistan, de oväntade men sköna smakkombinationerna och den personliga men balanserade servicen. Tack för en grym kväll!!

 18. Leif-Olof W.
  Leif-Olof W.
  • 4 omdömen
  10/10

  Utmärkt välkomnande med både still och sparkling vatten utan att man behövde fråga! Vi tog avsmakningsmeny och fick genomgående jättegoda rätter med höga smaker som fungerade jättebra med vinpaketet. Bra presentation av rätterna och väldigt prisvärt! Enda biten som kunde blivit ännu bättre är att vi upplevde att rätterna kom lite väl fort vilket gjorde att vi åt lite fortare än vi avsett.

 19. Ulla S.
  Ulla S.
  • 2 omdömen
  10/10

  Fantastisk måltid i trevlig lokal. Mycket bra presentation av rätterna och mycket bra vinrekommendationer. Enda minus: lite sorlig lokal. Vi kommer tillbaka med några vänner.

 20. Monika V.
  Monika V.
  • 1 omdöme
  9/10

  Besöket var en fröjd för smaklökarna! Vi testade avsmakningsmenyn och den var supersmarrig. Även bemötandet av personalen var trevligt och ramade in kvällen på ett trevligt sätt.

Se alla omdömen

Mer information

Öppettider

Middag: från 17:00 till 23:00 (onsdag-lördag)

Så tar du dig till restaurangen

Mariagatan 16, 414 71, Göteborg, Sverige

Funktioner

, , , Brasserie, Grupper, Krog, Med familjen

Restaurangen erbjuder

, ,

,

Restauranger runt Syster Marmelad

Från Abruzzo

The Red lion

Poäng:9.5

Göteborg

390 kr genomsnittspris

Brittiskt

Pitchers

Poäng:8.6

Göteborg

325 kr genomsnittspris

-20%

Pizzeria

Cyrano Majorna

Poäng:8.3

YUMS x2

Göteborg

325 kr genomsnittspris

Göteborg

Grekiskt

Efessos Taverna

Poäng:9.1

Göteborg

260 kr genomsnittspris

Amerikanskt

Göteborg

250 kr genomsnittspris

Från Abruzzo

Göteborg

325 kr genomsnittspris

Internationellt

Västerhus

Poäng:8.5

Göteborg

260 kr genomsnittspris

Libanesiskt

Göteborg

325 kr genomsnittspris

-30%

Europeiskt

Göteborg

250 kr genomsnittspris

-20%

Äger du en restaurang?

Registrera din restaurang

Berätta mer om dig så kontaktar vi dig så snart som möjligt

Visa mer information

Jag är redan kund

Logga in på TheFork Manager och kontakta oss via chatten.

Logga in på TheFork Manager

Kostnadsfri tjänstOmedelbar bokning