Registrera min restaurang
Hjälp


Recensioner - Trattoria Alessandro

8,2/10
547
S:t Persgatan 22A, 753 29 Uppsala
Italienskt
Genomsnittspris 455 kr

Få upp till 30 % i rabatt

Villkor kan gälla

Trattoria Alessandro

Hitta ett bord

Boka kostnadsfritt

Omdömen

8,2/10
Mycket bra bord547 omdömen
8,5/10

Mat

8,1/10

Service

7,9/10

Atmosfär

9-10

7-8

5-6

3-4

1-2

Riktiga upplevelser från riktiga resenärerBetyg och omdömen kan bara ges av gäster som har bokat med TheFork.
Hur kalkylerar vi betyg?

Det här sa matgäster om restaurangen:

Bra valuta för pengarna
Kort väntetid
Måttlig ljudnivå
  • Rickard H.1 omdöme

    6 juli 2024

    5,5/10

    Risotton var ganska smaklös och såg ut som att man blandat kokt ris med skaldjur. Var dessvärre inte någon krämig risotto. Pastan hade lite samma känsla. Som att man rört ner skaldjur i pastan utan att ta till vara på pastans stärkelse. Personalen var väldigt trevliga och restaurangen var pyntat med bilder på Alessandro i olika typer av miljöer.

  • Lena B.2 omdömen

    3 juli 2024

    10/10

    Trevlig personal, god mat.

    review_preview

    Visa bild

    Trattoria AlessandroÄgare

    Tack Älskade Lena

  • Eva J.3 omdömen

    13 juni 2024

    8/10

    Att personal kan svenska

    Trattoria AlessandroÄgare

    Hej kära Eva hovmästaren pratar svenska så klart och alla vi

  • Andre A.1 omdöme

    26 maj 2024

    2,5/10

    Första vi möter är att vi inte har någon bokning. Servitören är även otrevlig när jag förklarar att vi har en bokningsbekräftelse. Förklarar för servitören 5ggr och visar bekräftelsen via mejlen. Till slut så går han in och skriker åt mig att komma in till disken. Där får jag träffa ägarens som säger att han inte bekräftat någon The Fork bokning och då är inte bokning godkänd. Jag visar mejlet om bokningsbekräftelsen. Han kollar i sin bokning bok och säger ja här är den. Jag säger att hans personal sa att den inte fanns där då säger ägaren "han är ute och cyklar" du ska få ditt bord. På uteserveringen ser vi hur personal slår ihop borden och fixar ett bord för oss alla, dock trångt. Nu kommer en servitris som inte kan menyn och kan inte svara på frågor om menyn. Vi beställer förrätter som kommer hyfsat i god tid, varierad kvalitet men godkänt. Tyvärr missade dem an av förrätterna som kommer sent. Under tiden ser vi hur personal bokstavligen springer runt som yra höns och fråga andra gäster om vilken tallrik som tillhör vem. Vi hör hur andra väntat länge på sin mat (såg även ett sällskap som kom före oss som fick sin mat när vi gick och då var det också fel mat). Vi beställde 4st pizzor och en pasta rätt. Pizzorna var inte fluffiga inuti utan mer degiga, de hävdar att de har vedeldad stenugn men misstänker att det endast är en gimmick. Oxfilén på 2 pizzor var rinniga så pizzan blev som en pool med vätska också väldigt segt att skära i kött och pizza botten. Pizzan med skinka var smaklös (frun blev illamående efter att ätit en liten bit). Pastarätten blev inte som beställt när vi förklarar 3ggr att det är fel säger servitören att den här rätten är bättre. Hävdar att det är bättre utan svamp, vi hittar då fullt med svamp i rätten. Servitören förklarar att de har fyra rätter med samma namn därav felet. Finns tyvärr en hel del att skriva, det hela slutar med att vi lämnar majoriteten av maten kvar på bordet och begär notan. Servitören bjuder på en öl och en förrätt (som kom sent) på notan. Kontentan urusel, okunnig, och otrevlig personal. Nu skriver jag som ändå var mest positiv till besöket och försökte verkligen få resten av mitt sällskap på gott humör pga alla missöden. Vi kommer tyvärr inte komma tillbaka till denna restaurang som jag ändå hade hoppats på. Vi spenderade runt 1600kr.

  • Elin L.1 omdöme

    25 maj 2024

    2/10

    När vi kom dit fanns ej bokningen enligt dem sen sa de att de ej hade tid för oss och vi får gå nånstans. Otrevlig personal.

  • Lena K.2 omdömen

    9 maj 2024

    8/10

    Mysigt och lugn stämning. God mat och service, dock var inte creme brylen så fluffig och välsmakande. Den får de jobba med.

  • Malin V.1 omdöme

    24 april 2024

    9/10

    God mat tråkigt att de inte fanns T-bone stake som på hemsidan

    review_preview

    Visa bild

  • Bo L.1 omdöme

    10 april 2024

    10/10

    Alltid god mat fint bemötande av personalen och ägaren.

    Trattoria AlessandroÄgare

    Tack min fina kunden ❤️❤️❤️

  • Monica K.7 omdömen

    8 april 2024

    9,5/10

    Jag tycker maten var mycket god tillagad.. vi var nöjda hela gänget

  • Jimmy R.6 omdömen

    6 april 2024

    9,5/10

    Trevlig personal och härlig stämning! Maten mer än prisvärd!!

    Trattoria AlessandroÄgare

    ❤️❤️❤️🙏🙏🙏vi tackar så mycket

  • Camilla S.

    Camilla S.6 omdömen

    4 april 2024

    8,5/10

    Familjär atmosfär och en känsla av en riktig mysig italiensk kvarterskrog med god mat

  • Elisabeth v.7 omdömen

    31 mars 2024

    9/10

    Fantastiskt god mat , smakar som i Italien

  • Helena L.3 omdömen

    17 mars 2024

    9/10

    Familjemiddag med förrätter som Scampi, vitlöksbröd, Mozzarella (slut på basilika) alla var goda och bra storlek på portionerna. Servicen är snabb och trevlig. Varmrätterna pizza med oxfilé, Scampi båda med vitlök o musslor , Risotto med oxfilé var goda och mättande. En trevlig söndagsmiddag med familjen som blev mätta och belåtna. Bra priser även om vi fick informera att vi bokat via Fork o skulle få 20% på maten. Kan varmt rekommendera ett besök.

  • Maria T.3 omdömen

    24 februari 2024

    7/10

    Kvällen vi gästade restaurangen var det många gäster och personalen var väldigt stressad. Det drar ned betyget då vi upplevde att det påverkade vår matupplevelse. Maten var bra och det kan tänkas att vi återkommer men hoppas att det då är lite lugnare.

  • Bo L.2 omdömen

    14 februari 2024

    10/10

    Fantastiskt familjär och härlig restaurang som vi gärna besöker, prisvärd och god mat.

  • Said E.1 omdöme

    2 februari 2024

    9,5/10

    Fantastiskt gott och superb service alla älskade vi det från första förrätt till sista dessert. Det var massor av mat vi orkade inte ens äta upp allt på tallriken trots att vi alla är ganska stora i maten. Skulle blivit 10/10 om de hade kommit ihåg den lilla detaljen om att vi bad att få pizzan utan färsk basilika men det var ingen fara det var 2 små kvistar som kunde enkelt plockas bort annars var det top

    review_preview

    Visa 3 bilder

    Trattoria AlessandroÄgare

    ❤️❤️❤️

  • Harry L.2 omdömen

    4 januari 2024

    9,5/10

    Trattoria Alessandro är inte den mest eleganta restaurangen i Uppsala. Jag skulle betygsätta lokalen som "bara genomsnittliga till bra". Men lokalen är mycket trevlig och lugn; perfekt för en romantisk måltid för två. Borden bredvid fönstren bjuder också på lite mer stämning. Personalen är så vänlig, lätt att prata med och villig att ge råd om maten och dryckerna. Maten i sig är "från en annan värld". Jag skulle bedöma kvaliteten på maten att vara i nivå med de "två bästa" restaurangerna i Uppsala. Köttet är alltid "gjort till perfektion" och de andra föremålen på tallriken är utmärkta i både kvalitet och kvantitet. Matpresentationen är utmärkt. De är INTE snåla med kötet :-) Av 10 poäng? Jag skulle ge Trattoria Alessandro 9.8. Om du vill ha en romantisk måltid för två med den bästa kvaliteten på maten är denna restaurang ett MÅSTE GÖRA.

  • Beatrice W.3 omdömen

    12 december 2023

    6,5/10

    Jättegod mat och trevligt bemötande men en uppryckning av slitna trasiga möbler behövs, en trivsammare och rustad lokal hoppas jag på till nästa gång

  • Johan H.3 omdömen

    16 november 2023

    5/10

    Trevlig atmosfär, men en trasig ytterdörr gjorde att det drog väldigt kallt. Tog 45 minuter att få mat, vilket är i längsta laget.

  • Jonna S.3 omdömen

    12 november 2023

    5,5/10

    Vi var fyra på bordet och två av oss fick vänta på maten medans de två andra nästan han äta upp. Bokningen var 20 procent på maten men fick inte rabatten på notan.

  • Carina E.2 omdömen

    15 oktober 2023

    10/10

    Jätte god mat och trevlig personal kan varmt rekommendera denna restaurang. Vi kommer garanterat komma tillbaka

    Trattoria AlessandroÄgare

    Tack min fina kunder ❤️❤️❤️

  • Åsa S.5 omdömen

    12 oktober 2023

    10/10

    Super god mat med generösa portioner. Vällagat och aptitligt. Sällskapet på 4 var mycket nöjda.

  • Maria M.3 omdömen

    30 september 2023

    8/10

    Trevlig mysig atmosfär och mycket god pizza. Personalen var trevlig och tillmötesgående. Går gärna dit igen

  • Helena L.1 omdöme

    25 september 2023

    7/10

    Dålig koll på bokningar via the Fork. Ingen rabatt trots utlovad när jag bokade!

  • Daniel S.

    Daniel S.1 omdöme

    23 september 2023

    9/10

    Väldigt bra helhetsupplevelse

  • Marie-Louise N.2 omdömen

    15 september 2023

    10/10

    Jättegoda pizzor ????

    Trattoria AlessandroÄgare

    Tack ska du ha ❤️❤️❤️❤️

  • Johan N.7 omdömen

    10 augusti 2023

    7/10

    Undvik stället om du hoppas på rabatten via The Fork! Rabatten via The Fork är bara lurendrejeri! När vi kom dit fick vi veta att de endast ville ge rabatten för de dyrare kötträtterna - inte pizza eller vegetariska rätter. När jag bokar via The Fork finns många bra restauranger med rabatt. Men jag kommer inte återvända till Trattoria Alessandro.

  • Linda K.2 omdömen

    27 maj 2023

    4/10

    Maten smakade inte mycket och oxfilén var genomsktekt. Fick inte frågan om hur jag ville ha den. Hög musik så man knappt hörde vad man sa och inget direkt engagemang från personalen. Vi betalade i kassan innan de ens hade plockat bort tallrikarna.

  • RAWAN H.1 omdöme

    29 april 2023

    9,5/10

    Som en resa till Italien med mycket god mat!

  • Erik J.3 omdömen

    29 mars 2023

    9,5/10

    Mycket god mat i trevlig miljö! Kommer gärna tillbaka!

  • Linnéa S.2 omdömen

    17 mars 2023

    9/10

    Jättemysig restaurang med bra service och god mat! Vi

    Trattoria AlessandroÄgare

    ❤️❤️❤️❤️❤️

  • Christina H33 omdömen

    27 februari 2023

    6/10

    Bra, lite trångt om det är mkt folk

  • Jesper B.2 omdömen

    20 februari 2023

    9,5/10

    Bäst i Uppsala. För alla åldrar. Ser inte mycket ut utifrån men är välkomnande innanför dörren. Maten är väl tilltagen och fantastiskt god och vällagad. Vi ses nästa gång vi besöker Uppsala.

    Trattoria AlessandroÄgare

    Tack ska du ha kära kund du är hjärtligt välkommen alltid till oss ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  • Camilla B.1 omdöme

    18 februari 2023

    5/10

    Vi bokade via The Fork. Vi fick bekräftelse på att vi hade bord rätt datum och rätt tid. När vi kom till restaurangen var vi 14 st gäster i olika sällskap som bokat via The Fork men vi hade inget bord. Trattoria Alessandro tittar inte på bokningarna som inkommer den vägen enligt serveringspersonal. Väldigt dålig start på kvällen!

  • Inger P.1 omdöme

    14 februari 2023

    10/10

    Bra mat, trevlig personal, härlig atmosfär.

  • Mona L.1 omdöme

    10 februari 2023

    10/10

    Vi är mycket nöjda, bra mat, trevlig personal och ”riktig” italiensk atmosfär

  • Jan-Ake K.1 omdöme

    10 januari 2023

    9,5/10

    Mycket god mat i trevlig miljö, vi åt oxfilé och entrecote samt dessert, stora portioner dessutom.

  • annika e.1 omdöme

    7 januari 2023

    8,5/10

    Maten var väldigt god, tyvärr lång väntetid för både mat och dryck. 1 imma för maten och dryck som var beställd tog över 0,5 timma att få. Det var ej fullsatt på restaurangen så det borde gått lite fortare åtminstone dryck. Mysig litet ställe.

  • Emelie L.1 omdöme

    30 december 2022

    6/10

    Att ägaren satt och pratade i högtalartelefon bland gästerna som sitter och äter drog ner stämningen rejält. Kändes oprofessionellt. Maten var god!

  • Helin I.2 omdömen

    22 december 2022

    9,5/10

    Supergott! Vill du ha italiensk känsla- det får du där!

    review_preview

    Visa 2 bilder

Läs in fler omdömen

Tripadvisor-omdömen

91Tripadvisor-omdömen

Vanliga frågor och svar

Äger du en restaurang?

Registrera din restaurang

Berätta mer om dig så kontaktar vi dig så snart som möjligt

Jag är redan kund

Logga in på TheFork Manager och kontakta oss via chatten.

Hämta vår app

  • Ladda ned från App Store
  • Skaffa den på Google Play
  • Instagram
  • Facebook

© 2024 La FourchetteSAS – med ensamrätt

För kampanjerbjudanden gäller villkor som visas på restaurangens sida. Erbjudanden på alkoholhaltig dryck gäller enbart för vuxna. Alkoholmissbruk är farligt för din hälsa. Drick med måtta.