Japanskt
Regementsgatan 64,
217 51,
Malmö
Genomsnittspris 200 kr
50% på matnotan - TheFork Festival
50% på matnotan - TheFork Festival
Amerikanskt
Bronsåldersgatan 18,
213 76,
Malmö
Genomsnittspris 250 kr
50% på matnotan - TheFork Festival
Ange ett datum och få rabatterbjudanden på upp till 50 % på våra bästa restauranger
Amerikanskt
Lilla torg 17,
211 34,
Malmö
Genomsnittspris 320 kr Godkänner Yums
50% på matnotan - TheFork Festival
Indiskt
Simrishamnsgatan 20B,
214 23,
Malmö
Genomsnittspris 160 kr
INSIDERSkandinaviskt
Frans Suellsgatan 3,
211 22,
Malmö
Genomsnittspris 579 kr
Indiskt
Sundspromenaden 9,
211 16,
Malmö
Genomsnittspris 290 kr
Indiskt
Baltzarsgatan 18,
211 36,
Malmö
Genomsnittspris 250 kr
Internationellt
Östergatan 10,
211 25,
Malmö
Genomsnittspris 400 kr Godkänner Yums
Från Medelhavet
Fersens väg 16,
211 42,
Malmö
Genomsnittspris 331 kr
Internationellt
Östra Förstadsgatan 33,
212 12,
Malmö
Genomsnittspris 325 kr
Steakhouse
Östra Förstadsgatan 24,
211 31,
Malmö
Genomsnittspris 419 kr
Japanskt
Södra Förstadsgatan 115,
214 28,
Malmö
Genomsnittspris 200 kr
Amerikanskt
S:t Johannesgatan 1,
211 46,
Malmö
Genomsnittspris 350 kr
Kinesiskt
Simrishamnsgatan 14,
214 23,
Malmö
Genomsnittspris 245 kr
Indiskt
Stora Varvsgatan 24,
211 19,
Malmö
Genomsnittspris 267 kr
Internationellt
Triangeln 2,
211 43,
Malmö
Genomsnittspris 220 kr
Malmö tillhörde länge Danmark och var därefter länge Sveriges port till kontinenten och världen innan luftfarten gjorde sitt intåg. Under Kockumsvarvets storhetstid på 1900-talet var det dessutom brist på arbetare och företaget lockade då tusentals arbetare från jordens alla hörn till den blåsiga staden vid sundet.
Än idag kan detta spåras i Malmös restaurangscen som tillhör Sveriges mest mångfacetterade med högklassig mat från hela världen. Här samsas medelhavets dofter och smaker med de karibiska, sydamerikanska och asiatiska dito för att bara nämna några.
På senare år har även en stark ekologisk rörelse vuxit fram i staden och bland restaurangerna som anslutit sig till denna och lagt större fokus på närproduceratutmärker sig framför allt Salt & Brygga som serverar “kulinariska läckerheter med rötterna i den skånska myllan”. Denna mångfaldigt prisbelönade krog var dessutom Sveriges första Slow Food-diplomerade restaurang.
Andra favoriter när lokalbefolkningen själva får bestämma är Bastard (europeiskt), Lemongrass (asiatiskt), Tempo (svenskt/internationellt) och Carib Kréol (karibiskt). Kort och gott, ett kulinariskt kaleidoskop som förtjänar några varv extra.