Franskt
Baltzarsgatan 22,
211 36,
Malmö
Genomsnittspris 400 kr Godkänner Yums
20% på matnotan
Skandinaviskt
Kungliga Vänthallen, Centralplan 1,
211 22,
Malmö
Genomsnittspris 458 kr Godkänner Yums
30% på matnotan
Double YumsInternationellt
Östergatan 10,
211 25,
Malmö
Genomsnittspris 400 kr Godkänner Yums
INSIDERFrån Medelhavet
Fersens väg 16,
211 42,
Malmö
Genomsnittspris 331 kr
Amerikanskt
Kanalgatan 5,
211 40,
Malmö
Genomsnittspris 350 kr
20% på matnotan
Amerikanskt
S:t Johannesgatan 1,
211 46,
Malmö
Genomsnittspris 350 kr
20% på matnotan
Nyår 1 195 kr
Steakhouse
Östra Förstadsgatan 24,
211 31,
Malmö
Genomsnittspris 419 kr
Utöver det vanliga 999 kr
Internationellt
Triangeln 2,
211 43,
Malmö
Genomsnittspris 220 kr
Italienskt
Limhamnsvägen 27,
217 59,
Malmö
Genomsnittspris 300 kr Godkänner Yums
30% på matnotan
Vietnamesiskt
Engelbrektsgatan 17B,
211 33,
Malmö
Genomsnittspris 260 kr
Amerikanskt
Lilla torg 17,
211 34,
Malmö
Genomsnittspris 320 kr Godkänner Yums
Internationellt
Östra Förstadsgatan 33,
212 12,
Malmö
Genomsnittspris 325 kr
Mexikanskt
Östra Rönneholmsvägen 3,
211 47,
Malmö
Genomsnittspris 260 kr
Amerikanskt
Bronsåldersgatan 18,
213 76,
Malmö
Genomsnittspris 250 kr Godkänner Yums
Svenskt
Margaretavägen,
217 46,
Malmö
Genomsnittspris 350 kr
30% på matnotan
Svenskt
Lilla Varvsgatan 26,
211 19,
Malmö
Genomsnittspris 125 kr
Malmö tillhörde länge Danmark och var därefter länge Sveriges port till kontinenten och världen innan luftfarten gjorde sitt intåg. Under Kockumsvarvets storhetstid på 1900-talet var det dessutom brist på arbetare och företaget lockade då tusentals arbetare från jordens alla hörn till den blåsiga staden vid sundet.
Än idag kan detta spåras i Malmös restaurangscen som tillhör Sveriges mest mångfacetterade med högklassig mat från hela världen. Här samsas medelhavets dofter och smaker med de karibiska, sydamerikanska och asiatiska dito för att bara nämna några.
På senare år har även en stark ekologisk rörelse vuxit fram i staden och bland restaurangerna som anslutit sig till denna och lagt större fokus på närproduceratutmärker sig framför allt Salt & Brygga som serverar “kulinariska läckerheter med rötterna i den skånska myllan”. Denna mångfaldigt prisbelönade krog var dessutom Sveriges första Slow Food-diplomerade restaurang.
Andra favoriter när lokalbefolkningen själva får bestämma är Bastard (europeiskt), Lemongrass (asiatiskt), Tempo (svenskt/internationellt) och Carib Kréol (karibiskt). Kort och gott, ett kulinariskt kaleidoskop som förtjänar några varv extra.