50% på matnotan - TheFork Festival
Japanskt
Malmborgsgatan 1,
211 38,
Malmö
Genomsnittspris 210 kr
Erbjudandet gäller ej för take-away
Indiskt
Amiralsgatan 18,
211 55,
Malmö
Genomsnittspris 250 kr
50% på matnotan - TheFork Festival
Erbjudandet gäller ej för take-away
Internationellt
Östergatan 10,
211 25,
Malmö
Genomsnittspris 400 kr
Asiatiskt
Regementsgatan 11,
217 53,
Malmö
Genomsnittspris 310 kr
30% på matnotan
Koreanskt
Bergsgatan 15A,
211 54,
Malmö
Genomsnittspris 240 kr
20% på matnotan
20% på matnotan
Amerikanskt
Malmborgsgatan 3,
211 38,
Malmö
Genomsnittspris 290 kr
30% på ala carte! - Gäller ej take away
INSIDERFrån Medelhavet
Fersens väg 16,
211 42,
Malmö
Genomsnittspris 331 kr
Internationellt
Triangeln 2,
211 43,
Malmö
Genomsnittspris 220 kr
Amerikanskt
Kanalgatan 5,
211 40,
Malmö
Genomsnittspris 350 kr
Vietnamesiskt
Engelbrektsgatan 17B,
211 33,
Malmö
Genomsnittspris 260 kr
Steakhouse
Östra Förstadsgatan 24,
211 31,
Malmö
Genomsnittspris 419 kr
Internationellt
Östra Förstadsgatan 33,
212 12,
Malmö
Genomsnittspris 325 kr
Indiskt
Lärkträdsgatan 4,
213 63,
Malmö
Genomsnittspris 190 kr
Amerikanskt
Bronsåldersgatan 18,
213 76,
Malmö
Genomsnittspris 250 kr
Indiskt
Baltzarsgatan 18,
211 36,
Malmö
Genomsnittspris 150 kr
Skandinaviskt
Kungliga Vänthallen, Centralplan 1,
211 22,
Malmö
Genomsnittspris 458 kr
30% på matnotan
Mexikanskt
Östra Rönneholmsvägen 3,
211 47,
Malmö
Genomsnittspris 260 kr
Amerikanskt
Lilla torg 17,
211 34,
Malmö
Genomsnittspris 380 kr
50% på matnotan - TheFork Festival
Svenskt
Lilla Varvsgatan 26,
211 19,
Malmö
Genomsnittspris 125 kr
Malmö tillhörde länge Danmark och var därefter länge Sveriges port till kontinenten och världen innan luftfarten gjorde sitt intåg. Under Kockumsvarvets storhetstid på 1900-talet var det dessutom brist på arbetare och företaget lockade då tusentals arbetare från jordens alla hörn till den blåsiga staden vid sundet.
Än idag kan detta spåras i Malmös restaurangscen som tillhör Sveriges mest mångfacetterade med högklassig mat från hela världen. Här samsas medelhavets dofter och smaker med de karibiska, sydamerikanska och asiatiska dito för att bara nämna några.
På senare år har även en stark ekologisk rörelse vuxit fram i staden och bland restaurangerna som anslutit sig till denna och lagt större fokus på närproduceratutmärker sig framför allt Salt & Brygga som serverar “kulinariska läckerheter med rötterna i den skånska myllan”. Denna mångfaldigt prisbelönade krog var dessutom Sveriges första Slow Food-diplomerade restaurang.
Andra favoriter när lokalbefolkningen själva får bestämma är Bastard (europeiskt), Lemongrass (asiatiskt), Tempo (svenskt/internationellt) och Carib Kréol (karibiskt). Kort och gott, ett kulinariskt kaleidoskop som förtjänar några varv extra.