INSIDERIndiskt
Bergsgatan 15A,
211 54,
Malmö
Genomsnittspris 149 kr
INSIDERInternationellt
Malmöhusvägen 1,
211 18,
Malmö
Genomsnittspris 330 kr
Europeiskt
Hyllie Boulevard 53,
215 37,
Malmö
Genomsnittspris 150 kr
50% på matnotan - TheFork Festival
Indiskt
Östra Mårtensgatan 15,
223 61,
Lund
Genomsnittspris 290 kr
Ystadsgatan 25,
214 24,
Malmö
Genomsnittspris 260 kr
Bantorget 2,
222 29,
Lund
Genomsnittspris 118 kr
INSIDERSvenskt
Gessievägen 74,
218 74,
Tygelsjö
Genomsnittspris 250 kr
Malmö tillhörde länge Danmark och var därefter länge Sveriges port till kontinenten och världen innan luftfarten gjorde sitt intåg. Under Kockumsvarvets storhetstid på 1900-talet var det dessutom brist på arbetare och företaget lockade då tusentals arbetare från jordens alla hörn till den blåsiga staden vid sundet.
Än idag kan detta spåras i Malmös restaurangscen som tillhör Sveriges mest mångfacetterade med högklassig mat från hela världen. Här samsas medelhavets dofter och smaker med de karibiska, sydamerikanska och asiatiska dito för att bara nämna några.
På senare år har även en stark ekologisk rörelse vuxit fram i staden och bland restaurangerna som anslutit sig till denna och lagt större fokus på närproduceratutmärker sig framför allt Salt & Brygga som serverar “kulinariska läckerheter med rötterna i den skånska myllan”. Denna mångfaldigt prisbelönade krog var dessutom Sveriges första Slow Food-diplomerade restaurang.
Andra favoriter när lokalbefolkningen själva får bestämma är Bastard (europeiskt), Lemongrass (asiatiskt), Tempo (svenskt/internationellt) och Carib Kréol (karibiskt). Kort och gott, ett kulinariskt kaleidoskop som förtjänar några varv extra.