Grekiskt
Ringvägen 57,
118 61,
Stockholm
Genomsnittspris 325 kr
20% på matnotan
Europeiskt
Moa Martinsons Torg 12,
112 16,
Stockholm
Genomsnittspris 250 kr
INSIDERInternationellt
Folkungagatan 78,
116 22,
Stockholm
Genomsnittspris 300 kr
INSIDERLibanesiskt
Katarina Bangata 71A, Stockholm, Sweden,
116 42,
Stockholm
Genomsnittspris 369 kr
Prova På Meny Storgrupp (5 gäster eller fler) 399 kr
Italienskt
Götgatan 73,
116 62,
Stockholm
Genomsnittspris 300 kr
BRUNCH BUFFE 349 kr
Amerikanskt
Hammarby allé 101,
120 64,
Stockholm
Genomsnittspris 290 kr
20% på a la carte! - Gäller ej take away
Amerikanskt
Östermalmstorg 5,
114 42,
Stockholm
Genomsnittspris 290 kr
20% på a la carte! - Gäller ej take away
Amerikanskt
Scheelegatan 20,
112 23,
Stockholm
Genomsnittspris 290 kr
20% på a la carte! - Gäller ej take away
Latinamerikanskt
Hammarby allé 109,
120 64,
Stockholm
Genomsnittspris 250 kr
50% på matnotan
Alla hjärtans dag | Meny 1 695 kr
INSIDERItalienskt
S:t Eriksgatan 86, Stockholm, Sweden,
113 62,
Stockholm
Genomsnittspris 495 kr
30% på matnotan
Amerikanskt
Sjövikskajen 24,
117 57,
Stockholm
Genomsnittspris 290 kr
30% på a la carte! - Gäller ej take away
Libanesiskt
Norr Mälarstrand 76,
112 35,
Stockholm
Genomsnittspris 436 kr
30% på matnotan
Italienskt
Klarabergsviadukten 49,
111 64,
Stockholm
Genomsnittspris 420 kr
Svenskt
Kungstensgatan 25,
113 57,
Stockholm
Genomsnittspris 250 kr
50% på matnotan
Internationellt
Kornhamnstorg 53,
111 27,
Stockholm
Genomsnittspris 350 kr
50% på matnotan
Amerikanskt
Klarabergsgatan 56,
111 21,
Stockholm
Genomsnittspris 394 kr
Grillat
Kölnagatan 26,
120 64,
Stockholm
Genomsnittspris 350 kr
30% på matnotan
Internationellt
Sturegatan 62,
114 36,
Stockholm
Genomsnittspris 340 kr
Amerikanskt
Rörstrandsgatan 19,
113 41,
Stockholm
Genomsnittspris 290 kr
30% på a la carte! - Gäller ej take away
Libanesiskt
Husarviksgatan 12,
115 45,
Stockholm
Genomsnittspris 370 kr
30% på matnotan
30% på matnotan
Under de senaste åren har Stockholms restaurangscen blivit både bredare och spetsigare och det finns idag nästan inget kök som inte finns representerat här. Starkast är dock det inhemska köket med sin vurm för den närproducerade och naturliga råvaran.
Flertalet restauranger kan skryta med stjärnbetyg i Guide Michelin och bland dem lyser Lux Dag för Dag och Operakällarens Matsal allra klarast med två stjärnor vardera. ”Väl värda en omväg” enligt guidens egen definition.
Smakar det så kostar det brukar det heta men det behöver faktiskt inte vara helt sant och det finns mängder av pärlor bland restaurangerna utan stjärnbetyg. Några av dem drivs av kockar och krögare kända från tv, så som exempelvis Melker Andersson med SMAK och Publico samt Erik Lallerstedts Gondolen, medan andra drivs av mindre kända men icke desto mindre passionerade krögare som lagar mat med lika stor omsorg och kärlek till den goda råvaran.
Sin väldigt slipade spets till trots så är det ändå bredden som gör Stockholm till den fantastiska restaurangstad den är. Här finns restauranger med hundraåriga anor, så som Restaurang Prinsen anno 1897 och Fem Små Hus som slog upp portarna första gången 1722, med klassisk svensk husmanskost på menyerna.
Naturligtvis figurerar också väldigt bra nyare krogar med influenser och smaker hämtade från världens alla hörn, ny senast Miss Voon där asiatiska smaker lyfts fram med ett svenskt handlag. Sammanfattningsvis så är det alltså bara att konstatera att den som vill gå ut och äta i Stockholm knappast behöver vara rädd för att behöva gå hungrig. Frågan är bara vilken av alla krogar du ska gå till först!