Ange specifika datum och tider för att hitta de bästa restaurangerna och erbjudandena
Skandinaviskt
Scheelegatan 20,
112 28,
Stockholm
Genomsnittspris 349 kr
Indiskt
Katarina Bangata 27,
116 39,
Stockholm
Genomsnittspris 330 kr
Italienskt
Luntmakargatan 44,
111 37,
Stockholm
Genomsnittspris 349 kr
Av skaparen
Hammarby allé 9a,
120 32,
Stockholm
Genomsnittspris 300 kr
Ange ett datum och få rabatterbjudanden på upp till 50 % på våra bästa restauranger
Svenskt
Skeppsbron 24,
111 30,
Stockholm
Genomsnittspris 200 kr
Spanskt
Sankt Eriksplan 2A,
113 20,
Stockholm
Genomsnittspris 250 kr
InsiderInternationellt
Torsgatan 55,
113 37,
Stockholm
Genomsnittspris 400 kr
Amerikanskt
Upplandsgatan 56,
113 28,
Stockholm
Genomsnittspris 350 kr
Internationellt
Nils Ericsons Plan 4,
111 64,
Stockholm
Genomsnittspris 424 kr
Pizzeria
Karlavägen 60,
114 49,
Stockholm
Genomsnittspris 267 kr
Autoktont
Rörstrandsgatan 23,
113 40,
Stockholm
Genomsnittspris 353 kr
Etiopiskt
Högalidsgatan 52A,
117 30,
Stockholm
Genomsnittspris 340 kr
Internationellt
Tegnérgatan 4,
113 58,
Stockholm
Genomsnittspris 260 kr
Amerikanskt
Lugnets Allé 75,
120 67,
Stockholm
Genomsnittspris 300 kr
Mexikanskt
Hammarby kaj 8a,
120 32,
Stockholm
Genomsnittspris 320 kr
Autoktont
Lugnets Allé 67,
120 67,
Stockholm
Genomsnittspris 104 kr
Under de senaste åren har Stockholms restaurangscen blivit både bredare och spetsigare och det finns idag nästan inget kök som inte finns representerat här. Starkast är dock det inhemska köket med sin vurm för den närproducerade och naturliga råvaran.
Flertalet restauranger kan skryta med stjärnbetyg i Guide Michelin och bland dem lyser Lux Dag för Dag och Operakällarens Matsal allra klarast med två stjärnor vardera. ”Väl värda en omväg” enligt guidens egen definition.
Smakar det så kostar det brukar det heta men det behöver faktiskt inte vara helt sant och det finns mängder av pärlor bland restaurangerna utan stjärnbetyg. Några av dem drivs av kockar och krögare kända från tv, så som exempelvis Melker Andersson med SMAK och Publico samt Erik Lallerstedts Gondolen, medan andra drivs av mindre kända men icke desto mindre passionerade krögare som lagar mat med lika stor omsorg och kärlek till den goda råvaran.
Sin väldigt slipade spets till trots så är det ändå bredden som gör Stockholm till den fantastiska restaurangstad den är. Här finns restauranger med hundraåriga anor, så som Restaurang Prinsen anno 1897 och Fem Små Hus som slog upp portarna första gången 1722, med klassisk svensk husmanskost på menyerna.
Naturligtvis figurerar också väldigt bra nyare krogar med influenser och smaker hämtade från världens alla hörn, ny senast Miss Voon där asiatiska smaker lyfts fram med ett svenskt handlag. Sammanfattningsvis så är det alltså bara att konstatera att den som vill gå ut och äta i Stockholm knappast behöver vara rädd för att behöva gå hungrig. Frågan är bara vilken av alla krogar du ska gå till först!
Filtrera