Ange specifika datum och tider för att hitta de bästa restaurangerna och erbjudandena
Franskt
Tegelbacken 6, Box 195,
111 20,
Stockholm
Skandinaviskt
Malmskillnadsgatan 29, Stockholm, Sweden,
111 44,
Stockholm
Genomsnittspris 119 kr
Ange ett datum och få rabatterbjudanden på upp till 50 % på våra bästa restauranger
Internationellt
Torbjörn Klockaresgata 1-3,
113 42,
Stockholm
Genomsnittspris 446 kr
InsiderBrasilianskt
Kungsholms strand 173,
112 48,
Stockholm
Genomsnittspris 390 kr
Libanesiskt
Norra Agnegatan 39,
112 29,
Stockholm
Genomsnittspris 450 kr
Traditionell mat
Kornhamnstorg 59,
111 27,
Stockholm
Genomsnittspris 400 kr
Internationellt
Drottninggatan 71A,
111 36,
Stockholm
Genomsnittspris 366 kr
Internationellt
Alströmergatan 39,
112 47,
Stockholm
Genomsnittspris 320 kr
Skandinaviskt
Nybrogatan 40,
114 40,
Stockholm
Genomsnittspris 250 kr
InsiderFranskt
Södra Blasieholmshamnen 2,
111 48,
Stockholm
Genomsnittspris 585 kr
Autoktont
Birger Jarlsgatan 37,
111 45,
Stockholm
Genomsnittspris 403 kr
InsiderKubanskt
Tegnérgatan 19,
111 40,
Stockholm
Genomsnittspris 455 kr
Asiatiskt
Medborgarplatsen 3,
118 26,
Stockholm
Genomsnittspris 350 kr
Franskt
Brunnsgatan 21A,
111 38,
Stockholm
Genomsnittspris 173 kr
InsiderItalienskt
Frejgatan 48,
113 26,
Stockholm
Genomsnittspris 390 kr
Libanesiskt
Jan Inghes Torg 6,
120 71,
Stockholm
Genomsnittspris 340 kr
Skandinaviskt
Skräddargränd 2B,
111 27,
Stockholm
Genomsnittspris 440 kr
Under de senaste åren har Stockholms restaurangscen blivit både bredare och spetsigare och det finns idag nästan inget kök som inte finns representerat här. Starkast är dock det inhemska köket med sin vurm för den närproducerade och naturliga råvaran.
Flertalet restauranger kan skryta med stjärnbetyg i Guide Michelin och bland dem lyser Lux Dag för Dag och Operakällarens Matsal allra klarast med två stjärnor vardera. ”Väl värda en omväg” enligt guidens egen definition.
Smakar det så kostar det brukar det heta men det behöver faktiskt inte vara helt sant och det finns mängder av pärlor bland restaurangerna utan stjärnbetyg. Några av dem drivs av kockar och krögare kända från tv, så som exempelvis Melker Andersson med SMAK och Publico samt Erik Lallerstedts Gondolen, medan andra drivs av mindre kända men icke desto mindre passionerade krögare som lagar mat med lika stor omsorg och kärlek till den goda råvaran.
Sin väldigt slipade spets till trots så är det ändå bredden som gör Stockholm till den fantastiska restaurangstad den är. Här finns restauranger med hundraåriga anor, så som Restaurang Prinsen anno 1897 och Fem Små Hus som slog upp portarna första gången 1722, med klassisk svensk husmanskost på menyerna.
Naturligtvis figurerar också väldigt bra nyare krogar med influenser och smaker hämtade från världens alla hörn, ny senast Miss Voon där asiatiska smaker lyfts fram med ett svenskt handlag. Sammanfattningsvis så är det alltså bara att konstatera att den som vill gå ut och äta i Stockholm knappast behöver vara rädd för att behöva gå hungrig. Frågan är bara vilken av alla krogar du ska gå till först!
Filtrera