Ange specifika datum och tider för att hitta de bästa restaurangerna och erbjudandena
Amerikanskt
Kungsgatan 18,
111 35,
Stockholm
Genomsnittspris 300 kr
Amerikanskt
Drottninggatan 79,
111 60,
Stockholm
Genomsnittspris 195 kr
Internationellt
Odengatan 44,
113 51,
Stockholm
Genomsnittspris 325 kr
Ange ett datum och få rabatterbjudanden på upp till 50 % på våra bästa restauranger
InsiderSvenskt
Österlånggatan 1,
111 31,
Stockholm
Genomsnittspris 480 kr
Internationellt
Götgatan 36,
118 26,
Stockholm
Genomsnittspris 390 kr
Svenskt
Drottninggatan 92,
111 36,
Stockholm
Genomsnittspris 200 kr
Svenskt
Hammarby allé 101,
120 64,
Stockholm
Genomsnittspris 299 kr
Svenskt
Hornsgatan 180,
117 34,
Stockholm
Genomsnittspris 299 kr
Amerikanskt
Valhallavägen 113,
115 51,
Stockholm
Genomsnittspris 345 kr
Mexikanskt
Hornstulls strand 4,
117 39,
Stockholm
Genomsnittspris 340 kr
Skandinaviskt
Tegnérgatan 34,
113 59,
Stockholm
Genomsnittspris 400 kr
InsiderAsiatiskt
Scheelegatan 8,
112 23,
Stockholm
Genomsnittspris 350 kr
Skandinaviskt
Sjövikskajen 24,
117 58,
Stockholm
Genomsnittspris 349 kr
Asiatiskt
Norra Stationsgatan 60,
113 65,
Stockholm
Genomsnittspris 300 kr
Svenskt
Skeppsbron 10,
111 30,
Stockholm
Genomsnittspris 399 kr
Under de senaste åren har Stockholms restaurangscen blivit både bredare och spetsigare och det finns idag nästan inget kök som inte finns representerat här. Starkast är dock det inhemska köket med sin vurm för den närproducerade och naturliga råvaran.
Flertalet restauranger kan skryta med stjärnbetyg i Guide Michelin och bland dem lyser Lux Dag för Dag och Operakällarens Matsal allra klarast med två stjärnor vardera. ”Väl värda en omväg” enligt guidens egen definition.
Smakar det så kostar det brukar det heta men det behöver faktiskt inte vara helt sant och det finns mängder av pärlor bland restaurangerna utan stjärnbetyg. Några av dem drivs av kockar och krögare kända från tv, så som exempelvis Melker Andersson med SMAK och Publico samt Erik Lallerstedts Gondolen, medan andra drivs av mindre kända men icke desto mindre passionerade krögare som lagar mat med lika stor omsorg och kärlek till den goda råvaran.
Sin väldigt slipade spets till trots så är det ändå bredden som gör Stockholm till den fantastiska restaurangstad den är. Här finns restauranger med hundraåriga anor, så som Restaurang Prinsen anno 1897 och Fem Små Hus som slog upp portarna första gången 1722, med klassisk svensk husmanskost på menyerna.
Naturligtvis figurerar också väldigt bra nyare krogar med influenser och smaker hämtade från världens alla hörn, ny senast Miss Voon där asiatiska smaker lyfts fram med ett svenskt handlag. Sammanfattningsvis så är det alltså bara att konstatera att den som vill gå ut och äta i Stockholm knappast behöver vara rädd för att behöva gå hungrig. Frågan är bara vilken av alla krogar du ska gå till först!
Filtrera