Ange specifika datum och tider för att hitta de bästa restaurangerna och erbjudandena
Skandinaviskt
Kungsgatan 70,
111 22,
Stockholm
Genomsnittspris 490 kr
Ange ett datum och få rabatterbjudanden på upp till 50 % på våra bästa restauranger
Internationellt
Karlavägen 43,
114 31,
Stockholm
Genomsnittspris 478 kr
Ekologiskt
Fredriksdalsgatan 6,
120 32,
Stockholm
Genomsnittspris 129 kr
Amerikanskt
Birger Jarlsgatan 34,
114 29,
Stockholm
Genomsnittspris 195 kr
Skandinaviskt
Nybrogatan 53, Stockholm, Sweden,
114 40,
Stockholm
Genomsnittspris 320 kr
Varierad
Stora Skuggans Väg 12,
115 42,
Stockholm
Genomsnittspris 295 kr
Italienskt
Tulegatan 27,
113 53,
Stockholm
Genomsnittspris 455 kr
Amerikanskt
Sankt Eriksgatan 70,
113 20,
Stockholm
Genomsnittspris 275 kr
[DO NOT USE] Internationellt
Jakobsbergsgatan 23,
111 44,
Stockholm
Genomsnittspris 300 kr
Spanskt
Scheelegatan 3,
112 23,
Stockholm
Genomsnittspris 349 kr
Italienskt
Katarina Bangata 66,
116 39,
Stockholm
Vietnamesiskt
Upplandsgatan 51,
113 28,
Stockholm
Indiskt
Södermannagatan 43, Stockholm, Sweden,
116 40,
Stockholm
Genomsnittspris 325 kr
InsiderPizzeria
Katarina Bangata 66, Stockholm, Sweden,
116 39,
Stockholm
Genomsnittspris 455 kr
Libanesiskt
Högalidsgatan 40,
117 30,
Stockholm
Genomsnittspris 350 kr
Skandinaviskt
Hornsbergs Strand 57,
112 16,
Stockholm
Genomsnittspris 340 kr
Under de senaste åren har Stockholms restaurangscen blivit både bredare och spetsigare och det finns idag nästan inget kök som inte finns representerat här. Starkast är dock det inhemska köket med sin vurm för den närproducerade och naturliga råvaran.
Flertalet restauranger kan skryta med stjärnbetyg i Guide Michelin och bland dem lyser Lux Dag för Dag och Operakällarens Matsal allra klarast med två stjärnor vardera. ”Väl värda en omväg” enligt guidens egen definition.
Smakar det så kostar det brukar det heta men det behöver faktiskt inte vara helt sant och det finns mängder av pärlor bland restaurangerna utan stjärnbetyg. Några av dem drivs av kockar och krögare kända från tv, så som exempelvis Melker Andersson med SMAK och Publico samt Erik Lallerstedts Gondolen, medan andra drivs av mindre kända men icke desto mindre passionerade krögare som lagar mat med lika stor omsorg och kärlek till den goda råvaran.
Sin väldigt slipade spets till trots så är det ändå bredden som gör Stockholm till den fantastiska restaurangstad den är. Här finns restauranger med hundraåriga anor, så som Restaurang Prinsen anno 1897 och Fem Små Hus som slog upp portarna första gången 1722, med klassisk svensk husmanskost på menyerna.
Naturligtvis figurerar också väldigt bra nyare krogar med influenser och smaker hämtade från världens alla hörn, ny senast Miss Voon där asiatiska smaker lyfts fram med ett svenskt handlag. Sammanfattningsvis så är det alltså bara att konstatera att den som vill gå ut och äta i Stockholm knappast behöver vara rädd för att behöva gå hungrig. Frågan är bara vilken av alla krogar du ska gå till först!
Filtrera