Amerikanskt
Magnus Ladulåsgatan 2,
118 66,
Stockholm
Genomsnittspris 210 kr
50% på matnotan - TheFork Festival
Europeiskt
Klarabergsgatan 50,
111 21,
Stockholm
Genomsnittspris 200 kr
Europeiskt
Hammarby kaj 18,
120 30,
Stockholm
Genomsnittspris 470 kr Godkänner Yums
50% på matnotan - TheFork Festival
INSIDERItalienskt
Kornhamnstorg 47,
111 27,
Stockholm
Genomsnittspris 340 kr
Indiskt
Valhallavägen 176,
115 27,
Stockholm
Genomsnittspris 300 kr
INSIDERIndiskt
Folkungagatan 104,
116 30,
Stockholm
Genomsnittspris 293 kr
Indiskt
Gästrikegatan 3,
113 62,
Stockholm
Genomsnittspris 283 kr
Svenskt
Maria Skolgata 95,
118 53,
Stockholm
Genomsnittspris 390 kr
50% på matnotan - TheFork Festival
Amerikanskt
Götgatan 62,
118 26,
Stockholm
Genomsnittspris 230 kr
50% på matnotan - TheFork Festival
Spanskt
Norrlandsgatan 7,
111 43,
Stockholm
Genomsnittspris 349 kr Godkänner Yums
Indiskt
Rådmansgatan 52,
113 57,
Stockholm
Genomsnittspris 250 kr
50% på matnotan - TheFork Festival
Indiskt
Sveavägen 124,
113 50,
Stockholm
Genomsnittspris 279 kr
50% på matnotan - TheFork Festival
Amerikanskt
Sandhamnsgatan 1,
115 40,
Stockholm
Genomsnittspris 210 kr
50% på matnotan - TheFork Festival
Europeiskt
Regeringsgatan 88,
111 39,
Stockholm
Genomsnittspris 440 kr
50% på matnotan - TheFork Festival
Svenskt
Götgatan 64,
118 26,
Stockholm
Genomsnittspris 400 kr
Grillat
Södermalmsallén 38,
118 28,
Stockholm
Genomsnittspris 490 kr
50% på matnotan - TheFork Festival
Internationellt
Drottninggatan 6,
111 51,
Stockholm
Genomsnittspris 390 kr
Thailändskt
Sankt Eriksgatan 92,
113 62,
Stockholm
Genomsnittspris 300 kr
INSIDERSvenskt
Grev Turegatan 15, Stockholm, Sweden,
114 46,
Stockholm
Genomsnittspris 300 kr
Grillat
Styrmansgatan 52,
114 60,
Stockholm
Genomsnittspris 340 kr
Italienskt
Sjövikstorget 4,
117 60,
Stockholm
Genomsnittspris 350 kr
Internationellt
Stora Skuggans Väg 12,
115 42,
Stockholm
Genomsnittspris 165 kr
Under de senaste åren har Stockholms restaurangscen blivit både bredare och spetsigare och det finns idag nästan inget kök som inte finns representerat här. Starkast är dock det inhemska köket med sin vurm för den närproducerade och naturliga råvaran.
Flertalet restauranger kan skryta med stjärnbetyg i Guide Michelin och bland dem lyser Lux Dag för Dag och Operakällarens Matsal allra klarast med två stjärnor vardera. ”Väl värda en omväg” enligt guidens egen definition.
Smakar det så kostar det brukar det heta men det behöver faktiskt inte vara helt sant och det finns mängder av pärlor bland restaurangerna utan stjärnbetyg. Några av dem drivs av kockar och krögare kända från tv, så som exempelvis Melker Andersson med SMAK och Publico samt Erik Lallerstedts Gondolen, medan andra drivs av mindre kända men icke desto mindre passionerade krögare som lagar mat med lika stor omsorg och kärlek till den goda råvaran.
Sin väldigt slipade spets till trots så är det ändå bredden som gör Stockholm till den fantastiska restaurangstad den är. Här finns restauranger med hundraåriga anor, så som Restaurang Prinsen anno 1897 och Fem Små Hus som slog upp portarna första gången 1722, med klassisk svensk husmanskost på menyerna.
Naturligtvis figurerar också väldigt bra nyare krogar med influenser och smaker hämtade från världens alla hörn, ny senast Miss Voon där asiatiska smaker lyfts fram med ett svenskt handlag. Sammanfattningsvis så är det alltså bara att konstatera att den som vill gå ut och äta i Stockholm knappast behöver vara rädd för att behöva gå hungrig. Frågan är bara vilken av alla krogar du ska gå till först!