Indiskt
Hantverkargatan 65,
112 31,
Stockholm
Genomsnittspris 370 kr
Svenskt
Södra Riddarholmshamnen 13,
111 28,
Stockholm
Genomsnittspris 460 kr
20% på matnotan
30% på matnotan
Amerikanskt
Ynglingagatan 24,
113 47,
Stockholm
Genomsnittspris 350 kr
30% på matnotan
30% på matnotan
Indiskt
Valhallavägen 176,
115 27,
Stockholm
Genomsnittspris 300 kr
20% på matnotan
INSIDERLibanesiskt
Döbelnsgatan 79,
113 52,
Stockholm
Genomsnittspris 350 kr
30% på matnotan
Libanesiskt
Hamngatan 6,
111 47,
Stockholm
Genomsnittspris 380 kr
Nyårssupé 895 kr
Grekiskt
Ringvägen 57,
118 61,
Stockholm
Genomsnittspris 325 kr
20% på matnotan
Från Medelhavet
Vasagatan 38,
111 20,
Stockholm
Genomsnittspris 340 kr
30% på matnotan
INSIDERInternationellt
Tegelviksgatan 85,
116 47,
Stockholm
Genomsnittspris 400 kr
50% på matnotan
Europeiskt
Regeringsgatan 88,
111 39,
Stockholm
Genomsnittspris 440 kr
50% på matnotan
Internationellt
Regeringsgatan 21,
111 53,
Stockholm
Genomsnittspris 350 kr
30% på matnotan
INSIDERFranskt
Krukmakargatan 22,
118 51,
Stockholm
Genomsnittspris 600 kr
INSIDERSvenskt
Tjärhovsgatan 50,
116 28,
Stockholm
Genomsnittspris 340 kr
INSIDERInternationellt
Torsgatan 55,
113 37,
Stockholm
Genomsnittspris 400 kr
INSIDERGrekiskt
Fatburstrappan 20,
118 26,
Stockholm
Genomsnittspris 325 kr
Japanskt
Norra Stationsgatan 61,
113 43,
Stockholm
Genomsnittspris 220 kr
INSIDERItalienskt
Kornhamnstorg 47,
111 27,
Stockholm
Genomsnittspris 340 kr
INSIDERItalienskt
Tomtebogatan 27,
113 38,
Stockholm
Genomsnittspris 430 kr
20% på matnotan
Indiskt
Upplandsgatan 6,
111 23,
Stockholm
Genomsnittspris 390 kr
20% på matnotan
Italienskt
VANADISPLAN 1,
113 31,
Stockholm
Genomsnittspris 519 kr
INSIDERSkandinaviskt
Dalagatan 28,
113 24,
Stockholm
Genomsnittspris 650 kr
Under de senaste åren har Stockholms restaurangscen blivit både bredare och spetsigare och det finns idag nästan inget kök som inte finns representerat här. Starkast är dock det inhemska köket med sin vurm för den närproducerade och naturliga råvaran.
Flertalet restauranger kan skryta med stjärnbetyg i Guide Michelin och bland dem lyser Lux Dag för Dag och Operakällarens Matsal allra klarast med två stjärnor vardera. ”Väl värda en omväg” enligt guidens egen definition.
Smakar det så kostar det brukar det heta men det behöver faktiskt inte vara helt sant och det finns mängder av pärlor bland restaurangerna utan stjärnbetyg. Några av dem drivs av kockar och krögare kända från tv, så som exempelvis Melker Andersson med SMAK och Publico samt Erik Lallerstedts Gondolen, medan andra drivs av mindre kända men icke desto mindre passionerade krögare som lagar mat med lika stor omsorg och kärlek till den goda råvaran.
Sin väldigt slipade spets till trots så är det ändå bredden som gör Stockholm till den fantastiska restaurangstad den är. Här finns restauranger med hundraåriga anor, så som Restaurang Prinsen anno 1897 och Fem Små Hus som slog upp portarna första gången 1722, med klassisk svensk husmanskost på menyerna.
Naturligtvis figurerar också väldigt bra nyare krogar med influenser och smaker hämtade från världens alla hörn, ny senast Miss Voon där asiatiska smaker lyfts fram med ett svenskt handlag. Sammanfattningsvis så är det alltså bara att konstatera att den som vill gå ut och äta i Stockholm knappast behöver vara rädd för att behöva gå hungrig. Frågan är bara vilken av alla krogar du ska gå till först!