Ange specifika datum och tider för att hitta de bästa restaurangerna och erbjudandena
Asiatiskt
Jan Inghes Torg 42, 120 71 Stockholm, Sweden,
120 71,
Stockholm
Genomsnittspris 325 kr
Franskt
Surbrunnsgatan 39,
113 48,
Stockholm
Genomsnittspris 250 kr
InsiderItalienskt
Malmskillnadsgatan 60,
111 38,
Stockholm
Genomsnittspris 500 kr
Ange ett datum och få rabatterbjudanden på upp till 50 % på våra bästa restauranger
Pizzeria
Drottninggatan 6,
111 51,
Stockholm
Genomsnittspris 390 kr Godkänner Yums
Italienskt
Alströmergatan 45,
112 47,
Stockholm
Genomsnittspris 350 kr
Spanskt
Rådmansgatan 73,
113 60,
Stockholm
Genomsnittspris 250 kr
Svenskt
Djurgårdsslätten 78-80,
115 21,
Stockholm
Genomsnittspris 390 kr
Spanskt
Långholmsgatan 3,
11733,
Stockholm
Genomsnittspris 345 kr
Spanskt
Vanadisplan 1,
113 31,
Stockholm
Genomsnittspris 195 kr
InsiderSkandinaviskt
Dalagatan 28,
113 24,
Stockholm
Genomsnittspris 455 kr
Japanskt
Olofsgatan 6,
111 36,
Stockholm
Genomsnittspris 310 kr
Amerikanskt
Lövängsgatan 14-16A,
115 44,
Stockholm
Genomsnittspris 350 kr
Skandinaviskt
Östgötagatan 41,
116 25,
Stockholm
Genomsnittspris 300 kr
Spanskt
Adolf Fredriks kyrkogata 12,
111 37,
Stockholm
Genomsnittspris 250 kr
Grekiskt
Tjärhovsgatan 43,
116 28,
Stockholm
Genomsnittspris 325 kr
YUMS x2InsiderAsiatiskt
Jakobsbergsgatan 15,
111 44,
Stockholm
Genomsnittspris 520 kr
Amerikanskt
Götgatan 56,
118 26,
Stockholm
Genomsnittspris 250 kr
Italienskt
Birger Jarlsgatan 95,
113 56,
Stockholm
Genomsnittspris 350 kr
Under de senaste åren har Stockholms restaurangscen blivit både bredare och spetsigare och det finns idag nästan inget kök som inte finns representerat här. Starkast är dock det inhemska köket med sin vurm för den närproducerade och naturliga råvaran.
Flertalet restauranger kan skryta med stjärnbetyg i Guide Michelin och bland dem lyser Lux Dag för Dag och Operakällarens Matsal allra klarast med två stjärnor vardera. ”Väl värda en omväg” enligt guidens egen definition.
Smakar det så kostar det brukar det heta men det behöver faktiskt inte vara helt sant och det finns mängder av pärlor bland restaurangerna utan stjärnbetyg. Några av dem drivs av kockar och krögare kända från tv, så som exempelvis Melker Andersson med SMAK och Publico samt Erik Lallerstedts Gondolen, medan andra drivs av mindre kända men icke desto mindre passionerade krögare som lagar mat med lika stor omsorg och kärlek till den goda råvaran.
Sin väldigt slipade spets till trots så är det ändå bredden som gör Stockholm till den fantastiska restaurangstad den är. Här finns restauranger med hundraåriga anor, så som Restaurang Prinsen anno 1897 och Fem Små Hus som slog upp portarna första gången 1722, med klassisk svensk husmanskost på menyerna.
Naturligtvis figurerar också väldigt bra nyare krogar med influenser och smaker hämtade från världens alla hörn, ny senast Miss Voon där asiatiska smaker lyfts fram med ett svenskt handlag. Sammanfattningsvis så är det alltså bara att konstatera att den som vill gå ut och äta i Stockholm knappast behöver vara rädd för att behöva gå hungrig. Frågan är bara vilken av alla krogar du ska gå till först!
Filtrera